Жената е целувка, която не иска да бъде кратка

двойка лято любов пикник колело
Снимка: iStock

Целувката вероятно е най-високият акт на интимност. За някои хора е по-тежка от изневяра. Целувката е сливане на душите – за миг, а сякаш завинаги. Мислейки над това, веднъж си казах: да, жената е целувка, която не иска да бъде кратка. Колко истина има в тази метафора – за жената като целувка! Жената не иска да е от днес за утре, не иска да е от ден до пладне, не иска да е временно решение на вечни проблеми. Тя иска да бъде момиче, което лети с вятъра и вярва в красивите любовни истории. Дори във времето, в което те са почти невъзможни и най-вече тогава – тя вярва в тях.

Тук идват десетките въпроси. Наивна ли е? Глупава ли е? Прекалено добра ли е? Затваря си очите за реалността ли? Предпочита да живее в заблуда ли? С какво ѝ помага тая заблуда? Не знае ли какви са мъжете? Не са ли я тъпкали достатъчно, докато се научи да се изправя? Научила ли си е уроците въобще? Защо повтаря грешките си, не ѝ ли стигна болката?

двойка лято любов пикник колело
Снимка: iStock

Вижте я, сама е в бурята, върви без чадър и познайте къде отива. Ах, тая душица, милата тя, пак се върна при онзи идиот, който не беше за нея. Сега ще ви кажа защо се върна – защото копнее за внимание, а копнее за внимание, защото твърде дълго не го е получавала. Простички закони. Не на физиката, а на битието. Законите на неговата непосилна лекота.

Жената има други мечти. Мечти, от които мъжът рядко се интересува. И оттам идват всичките драми, които следват нататък. Дори да не разбира нейните мечти, мъжът не бива да ги руши. Напротив – той трябва да е до нея във всяка една от тях. Разрушиш ли една женска мечта, става верижна реакция и всичко отива по дяволите. Ако ще да си го градил с години, за секунда да се отплеснеш и може да е фатално.

двойка лято любов пикник колело
Снимка: iStock

Тая секунда невнимание се превръща в дълго страдание. Става късно. Стане ли късно – става друго. Стане ли друго – става кофти. Но нека се върнем на изначалната ми сентенция. За жената, която е целувка. Ако тази целувка е красива, тя заслужава да не бъде кратка. Не онзи, който я консумира, а самата тя. За нея е цялата поезия. За нея са изгревите и залезите. За нея е времето, което не знаеш как да използваш. Вместо да се чудиш какво да правиш – използвай го с нея.

двойка лято любов пикник колело
Снимка: iStock

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти