Виното винаги е добра идея

двойка вино любов
Снимка: iStock

Животът се състои в ритуалите, които си създаваме с времето. Рутината е най-сигурният начин да разбереш, че нещата са наред. Сезоните идват и си отиват, а ние винаги съумяваме да намерим кътче, в което да ни е добре, независимо от времето навън.

Ето че сега отново седим по същия начин – като на първата среща. Не е нужно да говорим, защото мълчанието помежду ни казва всичко. Не задаваме въпроси, понеже не търсим отговори. Само ти и аз – миг от безкрая, който делим с бутилката вино.

Вече нищо не е същото, всичко има нов смисъл – обичаме се по подразбиране и това ни прави най-щастливите влюбени хора на света.

двойка вино любов
Снимка: iStock

Хладният град изморено запалва един след друг прозорците на домове, в които се завръщат хора. Есента е тук и вече се усеща мирисът на пушек и печени кестени. Това кара пейзажа да изглежда още по-красив. И тези хора обичат, обменят мисли (вероятно също мълчейки) с някого, докосват се и се целуват...

Нашето вино не е от глухарчета. Влюбим ли се веднъж, преставаме да вярваме в историите от книгите за деца.

Аз и ти, заедно с останалите влюбени хора, борим все още романтичните залези с червеното вино на заслужената обич, която се полага на всяко хлапе.

Любовта сега е с дъх на горски плодове. С поредната глътка сякаш сме принудени да изпитваме още по-голяма потребност един от друг. Принуда, която не бихме искали да си отиде. Желанията ни държат живи, а мълчанието с теб никога не може да омръзне.

двойка вино любов
Снимка: iStock

С всяка секунда нощта придобива празничен вид. Светещите прозорци озаряват нощния град като големи светулки, а зад всеки от тях много влюбени двойки се усмихват, понеже всяко едно „обичам те“ ни прави по-хубави и ни кара да се чувстваме млади. Такава завист е допустима. Тя кара останалите да не спират да търсят своята половинка в свят, който става все по-чужд.

Не умеят да завиждат само ангелите, но затова те летят върху крилете на желанието и ни показват, че има за какво още да мечтаем. Спрем ли да мечтаем, спираме и да се надяваме, а това е сигурен знак, че се оставяме в грубите ръце на безразличието.

Думите са красиви, ала в подобни ситуации не са от първа необходимост. Понякога изреченията не могат да опишат възторга на сърцето. Делиш ли мълчанието с по-добрата си половина, виното винаги е добра идея. Бутилката обещава романтиката да не свърши – поне до сутринта, когато ще се събудим за новия ден с невъзможността да останем един без друг.

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти