Реалност, по-хубава от мечтите

любов лято двойка връзка море лято залез
Снимка: iStock

Всички до един изпитваме човешката нужда любовта да бъде благосклонна към нас. Не просто да се влюбим, а да получим ответ на всички онези желания и очаквания, които ни отличават като живи същества.

Животът е истински пълноценен и щастлив, когато го живеем от името на „ние“. Да, сложно нещо е любовта, тя трудно може да се изрази с думи, но пък на какви велики дела е способна. Дори когато се изгубваме в нея, ние откриваме истинското си „Аз“, готово да понесе изпитанията на времето. Усещането, че не сме сами, че има кой да ни подкрепя, ни зарежда със завидния ентусиазъм на младостта, от която много хора пропускат да се възползват по най-ефективния начин.

Сам по себе си за целия огромен свят може да си незначителен, но когато си с някого, ти се превръщаш в свят за другия.

любов лято двойка връзка море лято залез
Снимка: iStock

Докато се взираш в хоризонта, виждаш очите му. Докато залезът се спуска, за да положи деня в скута на нощта, знаеш че тази нощ няма да остане безразлична и ще използва целия си чар, за да те накара да подадеш ръка, да целунеш, да кажеш или да премълчиш нещо мило.

Покорим ли душата, ние вече владеем и тялото. Опознаваме го с всеки следващ ден от календара, чиито листове се сменят с бързината на светлината. Времето е ограничено за хора, които трябва да дадат всичко от себе си в името на заветното „ние“.

Любовта е магьосница, защото единствено тя е способна да превърне реалността в нещо по-хубаво от мечтите.

Дори когато съмненията и тревогите ни спохождат неканени, двама намират верния начин да се справят, да станат още по-силни в намерението си да се обичат.

любов лято двойка връзка море лято залез
Снимка: iStock

Да направиш от една къща дом е постижение. Любовта харесва хармонията, а не скъпите удобства. Домът е там, където „ние“ намираме спокойствието, напук на предизвикателствата вън.

Няма разстояния. Те спират да съществуват, когато означаваме толкова много за някого. Загуби ли се единият, с него се изгубва и другият, а това е удивителният начин да търсят верния изход от всяка притеснителна ситуация заедно. За любовта вчера няма никакво значение и не се тревожи за утре.

любов лято двойка връзка море лято залез
Снимка: iStock

Случва се да обичаме много пъти. От влюбване никой не е застрахован. Но единствено любовта може да разбърка душата до такава степен, че „ние“ да се превърне не просто в начин на живот, а в средство да черпиш с пълни шепи от времето, което ти е дадено.

Тогава дори календарът от стената завижда.

любов лято двойка връзка море лято залез
Снимка: iStock

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти