За романтиката няма възраст

двойка любов връзка есен романтика природа
Снимка: iStock

Рано или късно намираме оправдания за онова, което не сме успели да постигнем. С годините ни застига умора и някак неусетно се предаваме в ръцете на безразличието, започвайки да живеем ден за ден, колкото да „убием“ времето.

Истината е, че човек бързо убива романтиката в себе си. Всеки сам е отговорен за това, че престава да изпитва радост. Възторгът е лично преживяване, затова е важно да поддържаме интереса си към хора, места и събития.

Романтиката е пътешествие на душата извън обикновеното.

двойка любов връзка есен романтика природа
Снимка: iStock

Тя е силата, която държи любовта на една ръка разстояние. Тя е копнежът да споделяме с някого красотата и поради това красотата да бъде още по-пленителна. Романтично е да се напием до припадък в някоя от последните вечери на септември, защото лятото си отива; да погледнем към звездите, докато облаците все още не са се настанили за дълго над главите ни; да се докосваме и без необходимостта да говорим, понеже когато са споделени, жестовете казват всичко.

Парите не купуват нищо от онова, което е истински ценно в живота. Да останем романтични в свят, изтъкан от противоречия, е наистина нещо, което трябва да превърнем в своя лична мисия. Прекрасно е да гледаме на всеки ден като на приключение.

Фалшивите целувки не топлят, а лъжата никога не може да ни направи щастливи.

двойка любов връзка есен романтика природа
Снимка: iStock

За романтиката няма възраст. Измамно е да смятаме, че тя е присъща само на младостта. Подобно отношение ни превръща в циници, които все по-рядко се усмихват. Свободата е истински достижима, когато душата може да полети. Ако за миг затворим очи, ние се реем в още синьото небе и абсолютно нищо друго няма значение. Приемаме ли романтичното отношение като разкош, не сме способни да оценяваме вещите, с които се заобикаляме. Те са само средство, с което компенсираме нужди по време на самота.

Някога хората са се събирали край огъня, където не просто са решавали важни въпроси. Искриците в тъмното и сега разпалват страстта, припомнят ни, че сме мимолетни колкото тях. И точно защото сме за кратко на тази земя, не бива да гледаме на огъня като даденост. Огънят е любов. А любовта е огромна сила, когато я подхранваме с романтичните си чувства. Тогава животът остава щастлив по подразбиране. Тогава ние политаме като светулки, които заедно с малките искрици се превръщат в повод да празнуваме самия живот – танц, който си струва да бъде изтанцуван.

До последен дъх.

двойка любов връзка есен романтика природа
Снимка: iStock

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти