Вдишвайте чудеса, издишвайте възможности (или теорията на скачените съдове)

Вдишвайте чудеса, издишвайте възможности (или теорията на скачените съдове)
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Толкова ми беше обострен гастрита, на ръба да направя язва, когато вместо да вляза в болница, казах: „Заминавам за Виена“.

Луда жена, казаха всички, но аз се качих на рейса преди повече от 20 години, убедена, че когато изчезнат дразнителите около мен, стомахът ми ще се успокои. И точно така стана. Тогава нямаше нискотарифни авиокомпании и си изкарах едно дълго пътуване, по време на което забелязах, че и алкалността в организма ми се повишава.

Тогава избрах тази дестинация не заради пътешествието, а по съвсем простата причина, че имахме семейни приятели, в чиято къща да се подслоня и да се храня.

Още тогава развих теорията за скачените съдове – за всички близки и приятели, които бяха притеснени как тръгвам на дълъг път в това клинично състояние. „Виж какво – казвах им с увереност на учен, който се явява на защита на докторантура – ние сме почти 70% вода. И сме като скачени съдове с обкръжаващата си среда. Един силен дразнител да има в нея, всички свързани получават доза отрова. Няма как да го избегнеш, освен като се скачиш с друга среда и с други хора. Там хората са спокойни, ще се свържа с това общо ниво на спокойствие и ще оздравея“.

Разбира се, обосновката ми не е научна, не зная дали точно това се случва, но при всяко положение, заминах с това убеждение. Обикалях галерии, слушах улични концерти, наслаждавах се на онази Виена, преди Европейския съюз. Не съм ходила оттогава, не знам как е сега. Но не това е важното. Може и да е било самовнушение, но истината е, че не вярвам в плацебо ефекта на внушението. Толкова пъти съм го изпробвала безрезултатно по време на най-обикновен грип, че никой не може да ме убеди, че е сработило така, че да ме спаси от язва.

Снимка: netinfo

Но съм все по-убедена, че когато се почувстваш зле – психически, емоционално или  физически, свързването с ведри и спокойни хора, различни от обичайното ти обкръжение, действа облекчаващо, ободряващо и здравословно. Убедих се с годините по пътя на наблюдението. Най-често неосъзнато. Повторенията на явлението, засилваха осъзнатостта. Например, тресе ме от някакъв грип или настинка, бързам да се прибера в мразовит или дъждовен ден и хоп, срещна симпатичен познат, поприказваме си на улицата, посмеем се, продължавам и се сепвам: „упс, дишам... и ми е добре. Какво стана? Ей, колко добре ми подейства този човек“.

Снимка: netinfo

Над десет години наблюдавам този феномен при посещение на моята маникюристка. Отивам изнервена, припряна, с куп служебни проблеми на главата или лични притеснения, бързам..., тя нищо специално не ми говори, за да ме успокоява. Такива нервни от личния и служебния си живот, по цял ден й се извървяват. Не съм чак такъв феномен. Но на няколко пъти, на тръгване се сепвам – помен няма от изнервеност и кофти настроение. И не ми пука поне за 70% от нещата, които са ме тревожили преди да вляза през вратата на салона. Дори веднъж й се обадих да й кажа: „Ти си цяло чудо, бе момиче“. Тя много се смя.

Снимка: netinfo

Минаха много години от тези несъзнателни и спорадични наблюдения, че взаимодействието с позитивни хора е като балсам за душата. В някакъв момент съвсем съзнателно отидох и на курс, в който мастера преподаваше техника за постигане на вътрешен мир, баланс и крайната цел беше да започне да се активира т.нар. „светлинно тяло“.

Няма да обяснявам какво е това. Който знае, знае. Който не знае, все ще му дойде на падеж да научи. Нямаме бърза работа. Споменавам го само защото той ни учеше съвсем практично, че когато си в състояние на вътрешен мир и баланс, енергийното ти поле започва да вибрира на по-висока честота и четирите ни тела – физическо, емоционално, ментално и духовно, възвръщат оригиналната си идеална форма.

Снимка: netinfo

И когато влезеш в съприкосновение с някой с по-ниска честота, това веднага нарушава формата им. Все едно натискаш с пръст балон. Колото повече го натискаш, той малко по малко издиша, докато съвсем се спихне. Горе-долу това става и с „балона”, който оформя нашите видими и невидими тела. Имаш нужда да си възстановиш обема – това е същността на баланса. По този начин той лекуваше хората.

Снимка: netinfo

В близост с тях, той ни учеше да усещаме кое от телата ни започва да страда и да  „лекуваме“  себе си, а не „пациента”.  Поради факта, че сме в осъзната връзка „лечител-пациент”, човекът с проблема започва да се чувства добре само по една причина – защото сме създали общо енергийно поле. Защото сме скачени съдове. И когато ти повдигнеш своята вибрация, повдигаш и тази на другия човек.  Разбира се, продължителният ефект зависи от това как се грижиш за себе си и след това.  Но в случая, мисълта ми е, че съм била права още когато заминах за Виена с обострен гастрит. Скачени съдове сме и ако искаме хората около нас да са добре, е важно да се грижим ежедневно за собственият си вътрешен мир и баланс.

Снимка: netinfo

А когато се случи така, че не издържим и се сдухаме, е добре спешно да вземем бързи мерки. Първо, веднага да излезем от социалната мрежа, която е супер сдухваща напоследък. Второ, да се разходим в някой парк, да разгледаме изложба, да си пуснем приятна музика. Музиката е един от най-гениалните лечители.

Пълно е със сетове за баланс, за релакс, за щастие, за концетрация, за изчистване на негативна енергия, за заспиване, за събуждане, ангелска музика, всичко има вече – достъпно, безплатно. Все ще ви допадне нещо. Направете си шорт-кът на телефона с едно или две най-любими инструментали и си ги слушайте с повод и без повод. Важното е да създават у вас онзи резонас, при който сте в състоянието, в което се чувствате добре.

Снимка: netinfo

И ако може да си позволите, при всяка възможност – пътувайте. На красиви места – с гледки и природа, които ви пълнят душата. Срещайте се с непознати, позитивни хора. Разговаряйте с тях, дори и най-обикновени, светски разговори, предлагайте им да ги снимате с телефона им като видите, че се мъчат със селфи, благодарете си и отминавайте. След всяка неволна среща с ефирни и деликатни жестове на човешко внимание, усмивката на лицето ви ще става все по-естествена и все по-лека и приятна. Стане ли ви приятно със себе си, 70% от проблемите ви са решени, болежките отшумяват, здравето се подобрява. А останалите 30 % от проблемите са за разкош – за удоволствието да им намерите интересно и забавно решение. 

Снимка: netinfo

И не забравяйте, че само контакта с природата, музиката, йогата, медитацията, книгите, филмите не са решение. Те помагат да възстановим изгубения баланс, но истинският лечител е непринуден, радостен, ненатоварен с очаквания, изисквания и отговорности контакт помежду ни. Най-силна е връзката и взаимодейстивето между скачени съдове от един и същи вид. В този ред на мисли, отговорността да живеем по-добре е на всеки един от нас. Без изключения.  

Вдишвайте чудеса, издишвайте възможности.

Снимка: netinfo

Още от Михаела Петрова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти