Страст има само там, където правиш всичко с любов

жена художник боя
Снимка: Istock

Трудно е да останеш верен на себе си в живот, в който повечето неща зависят от други хора и обстоятелства. Но именно в това е предизвикателството. Колкото си по-образован, толкова повече имаш нужда да се учиш. Влиянието на всичко трябва да бъде сведено до простата необходимост да надграждаш себе си, да правиш всичко по начин, който те кара да се обичаш повече.

Така и любовта към останалото извън теб добива повече смисъл.

Когато си принуден да угаждаш някому, когато вършиш неща насила, няма как да изпиташ наслада нито от стореното, нито от преживяното. Стресът е бавният убиец всяко добро намерение. Никоя промяна не започва до мига, в който не осъзнаеш, че имитацията на чувства и отношения те запраща в тъмния ъгъл на тихото отчаяние. Там ти си сам, сънуваш кошмари, а изпитото количество водка доказва, че алкохолът не може да се превърне в най-добрият ти приятел.

жена художник боя
Снимка: Istock

Страст има само там, където правиш всичко с любов. Ако работата ти е на сърце, ти се превръщаш в творец, който допълва красотата на света. Ако си откровен и честен с хората, които си решил да допуснеш до себе си, ти си на път да осъзнаеш щастието. Нищо не е по-градивно и по-силно от свободната воля да изразяваш себе си.

Важно е какъв искаш да бъдеш, важно е да знаеш кой си.

Лицемерието не може да бъде средство за оцеляване. Когато насреща си не виждаш добродетелта, но утешаваш някого с фалшиви хвалебствия, сам затръшваш пред себе си вратата, зад която остават радостта и спокойствието. Малодушието е съкрушително. То обрича на съществуване без хоризонт, където залези и изгреви се превръщат само в регулярни природни феномени, напомнящи реалност. В такава реалност истината е изопачена, а илюзиите изместват градивната сила на мечтите.

жена художник боя
Снимка: Istock

Животът е цикличен и всичко се повтаря, но извън този шаблон винаги може да се направи и да се каже нещо ново. Нюансите са важни, те придават онова очарование на места и хора, които иначе са част от пейзажа. Истински добрите ученици не са тези, които подражават, а тези, които успяват да добавят собствен щрих в общата картина на света.

Без да осъзнаваме, нещастието в голяма степен е резултат на собствените ни постъпки. За да откриеш смисъла, трябва да бъдеш смел. Само смелите постигат истински успех в любовта, в работата и приятелството, защото уважението не разпознава нито един страхливец, нито един малодушник, нито един лицемер.

Стресът убива, страстта е верният път към себе си и към всичко, което обичаме.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти