Смело напред – имаме право да бъдем щастливи

жена
Снимка: iStock

Истината винаги е простичка. Колкото повече нюанси ѝ добавяме, толкова повече се превръща в лъжа. Опитваме се да украсяваме нещата, водени от идеята, че винаги може да бъде по-интересно, по-цветно, по-въздействащо.

Преживели определени моменти, не можем да се върнем назад във времето, за да ги променим. Искаме това, което не ни е било писано да имаме, с охота преживяваме емоции, наблюдавайки хора, за които измамно мислим, че живеят по-щастливо от нас. Междувременно времето минава. Междувременно годините, които тежат на раменете ни, стават все повече и повече.

Проява на благоразумие е да подобряваме настоящето.

Всеки ден ни дава нова възможност да направим нещо добро, да постигнем нещо важно. Колкото по-бързо осъзнаем това, толкова повече се прояснява смисълът. Миналото е зад гърба ни и ние единствено трябва да се учим от грешките, които сме допускали. Да живеем пълноценно означава да не се тревожим за неща, които отдавна са ни напуснали или самите ние сме решили да си тръгнем от тях.

Ясната предства за това какво искаме да постигнем винаги е в наш интерес. Винаги ще има непредвидени обстоятелства, но нагласата да продължим уверено напред е начинът да се спряваме с всяко ново предизвикателство.

жена
Снимка: iStock

Казват, че пътят е постлан с добри намерения, но е важно да вярваме, че предстоящото е по-важно и че в голяма степен именно от нас зависи как ще го изживеем.

Защото животът трябва да бъде изживян, не просто преживяван.

Ако не можем да затворим вратата след себе си, винаги ще се обръщаме назад и ще се връщаме към болезнените спомени и рани, които само времето може да излекува. Живеейки в настоящето, трябва да мислим за онова, което ни предстои. Всяко минало е незабравимо, но е важно да помним, че настоящият миг е незаменим и дава възможност да се насладим на любовта, на красотата, да изпитаме силата на благодарността.

жена
Снимка: iStock

Каквото вече е било, е оставило следи, но ние избираме как да продължим нататък, създавайки собствената си история.

Понякога можем да видим смисъл и в нещата, които изглеждат като чиста случайност. Един случаен разговор, среща или събитие може да промени напълно нагласата ни към живота и да ни отведе към нови и неподозирани възможности.

Всичко има значение. Осъзнавайки тази простичка истина, ние не бива да преставаме да търсим смисъла, защото имаме право да се стремим да бъдем щастливи в живот, за който обратен завой не съществува.

Затова - смело напред.

жена пътуване
Снимка: iStock

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти