През май всяко спестено „обичам те” излиза на показ

През май всяко спестено „обичам те” излиза на показ
Снимка: Thinkstock

Месец май е онова време през годината, когато животът проявява интерес към собствената си същност. Забавляваме се заедно с него, докато тъгата си отдъхва. Дъждът е пролетен и не навява мрачни мисли. Прозорците са накичени с цветя, които напомнят, че сивото не преобладава.

Всяко спестено „обичам те” излиза на показ.

божур
Снимка: Thinkstock

Ако сега трябва да напиша писмо, то ще е възторжено, но думите ще са леки, за да може вятърът да ги понесе със себе си, както прави с прозрачния пух на тополите и ефирните семена на изобретателните глухарчета. По въздух любовта е най-бърза. Хубаво би било отново да ти напиша няколко реда със собствения си почерк. Електронната поща прави така, че думите да изглеждат повърхостни.

Дъждът през ноември връща тъгата обратно.

Снимка: netinfo

Осмислянето винаги е вярно. По това време на годината сякаш излизаме от рутината на навика. Чувствата отново надделяват и ентусиазмът да ги разкрием за света става осезаем. Водят ни повече емоциите, отколкото разумът. Личи дори по начина, по който се ръкостискаме на улицата с някой познат. Ръцете се сграбчват здраво и се разтърсват една друга така, сякаш от това зависи оцеляването на вселената.

Мъжете и жените по детски се връщат към умалителните, когато се обръщат един към друг. През пролетта личните имена сякаш звучат грубо. Те са по-подходящи за обръщение в електронно писмо. Как си, слънце? Добре съм, мило!

цветя
Снимка: Unsplash

Няма нищо по-прекрасно от това да бъдеш свидетел на това как други двама се обичат!

Любовта ни прави приятно предсказуеми. По това време на годината премълчаните „обичам те” имат вкус на кафе и мирис на божури. Жените, които продават божури на площад „Славейков”, винаги са усмихнати. Те просто осъзнават, че ни правят щастливи. Тези жени са свидетели на замечтаните ни състояния и се радват не само заради нас, а защото в наше лице виждат онова, което вече са били.

Снимка: netinfo

Животът изглежда повече несправедлив през есента и зимата. През месец май той е твърде зает да твори, затова е и по-снизходителен към нашите очаквания спрямо него. Ще се случат още толкова хубави неща!

Сега сякаш сме безплътни. В различните нюанси на цветовете ние вървим напред, реем се между часовете, а когато се докосваме – превръщаме се в част от съзидателната сила на самия живот, който не престава да ни изненадва със своята изобретателност.

жена цветя
Снимка: Thinkstock

Точно сега бръчиците по лицето на жената с божурите не са от годините, които носи на раменете си. Всяка малка бръчка е дете на усмивка заради радостта, че ни прави жадни за живот.

Обещавам да ти напиша едно истинско писмо – със собствения си почерк, без да спестявам нищо. Остави прозореца отворен.

Обичам те!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти