Практични съвети (за жени) преди среща

двойка среща
Снимка: iStock

Ако искате да ви третират като дама, то следва да се държите като такава. Ще си позволя да дам няколко съвета, насочени към ходещите по срещи девойки, като вярвам, че ще им бъдат полезни.

1. Не закъснявай за среща! 

Кокетничеството не се изразява в закъснение. Най-добрият начин да засвидетелстваш уважение, както и да дадеш сигнал, че си адекватен човек, е когато уважаваш своето и чуждото време и не закъсняваш за уговорка с точен час. Политиката “нека се научи да ме чака” е изключително старомодна и единственото, което ще постигнете, е крайно раздразнение и нервност в отсрещната страна. Представете си вие да сте в позиция да чакате някого, който всеки път закъснява, не е никак готино.

2. Облечи се добре и подобаващо 

Това означава да намериш златната среда между стил и сексапил. Не следва да си прекалено разголена, нито увита като монахиня, да не прекаляваш с грима и аксесоарите, нито да залиташ в другата крайност - да се явиш неглиже.

двойка среща
Снимка: iStock

3. Поръчай си само това, което можеш да си позволиш! 

Да, мъжът следва да плати сметката, след като той е инициатор на срещата, така е редно. Както и да отвори вратата за теб, да те пусне да минеш първа, да бъде кавалер и съответно ти да се държиш като дама. От това обаче не следва да се възползваш. Не излизаш на среща, за да ядеш и пиеш на корем, а за опознаеш човека. Та, поръчваш това, което можеш да си позволиш да платиш сама, дори и да не се наложи да го направиш, защото така оставаш вярна на себе си и знаеш, че не използваш никого за нищо.

4. Не обсебвай разговора и не говори за бившите си мъже!

Дори и той да те пита, не изпадаш в подробности за миналите си връзки и партньори, без значение дали искаш да споделиш позитивен или негативен опит. Ако ще започвате връзка, нека е на чисто, без излишно обременяване с неща, които следва да останат в миналото.

двойка среща
Снимка: iStock

5. Не допускай просташко или вулгарно поведение - нито към теб, нито към околните. 

Ако мъжът, с когото си на среща, се дръжи по начин, който те притеснява, не губи излишно време, а намери как да си тръгнеш възможно най-скоро. Нищо не може да оправдае грубиянщина и простащина, особено в начален етап на запознанство, когато всеки иска да се представи в най-добрата си светлина. Жените не трябва да сме всеопрощаващи и затварящи очи, а да бъдем достатъчно смели да отстояваме себе си, нашите мечти и желания.

И още нещо важно - ако човекът, с когото ще се виждаш, не ти е казал точно какъв вид среща ще бъде - само за кафе, вечеря, само коктейли или разходка, постарай се да разбереш и да бъдеш подготвена. В противен случай може да изпаднеш в неприятна ситуация очакванията ти да се разминат с неговите намерения.

Да ходиш на срещи и да опознаваш нови хора може да бъде предизвикателно занимание, което коства време и енергия, затова пожелавам късмет на всички девойки, които се занимават с това в момента. Но не се отказвайте, правилният партньор е някъде там, трябва само да го срещнеш :)

Още от Лилия Огнянова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти