Неподозираната сила на потенциала, който притежаваме в себе си (и с който можем да постигнем чудеса)

g
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

Има поверие, че когато имаме цел, мечта, силно намерение за нещо, то не трябва да споделя преди да се е случило. Основанията за това са много и са важни.

Добре е да се спазват. Защото, знаете какво се случва – споделяте нова идея и отвсякъде чувате коментари как не може да стане. Или как някой е опитвал, но се е провалил. Могат да ви обявят за фантазьор, наивник, дори да ви завидят. Случва се добрите идеи да се крадат. При това постоянно и въпреки че никой не може да направи вашето нещо с вашия почерк и страст, това оставя белези на дълбоко огорчение.

Според мен кражби няма, независимо, че постоянно има. Това е един особен парадокс. Но както знаете, идеите са във въздуха, летят като пеперуди, кацат на нечия глава, след това отлитат. Не всеки е готов да ги улови в кепче. И внимателно да ги стилизира и хербаризира, за да ги покаже на света или да доведе развитието им докрай.

Нещо повече – една и съща идея може да хрумне едновременно на най-различни хора по цялото земно кълбо. Някои стигат до патент и продажба на патента. Други си човъркат и развиват идеята в гаража или някоя разхвърляна стая просто като хоби.

Трети се превръщат в колекционери на всички възможни съществуващи пречки, свързани с нейното осъществяване – аз ги наричам „чистачите на пречки” и въобще не подценявам ролята им. Някой трябва да събира боклука, благодаря им постоянно, че са се заели с тази черна работа.

Четвърти казват „много яко” и започват да го правят без много да му мислят имат ли необходимия ресурс, знания и възможности. Докато реализират идеята се учат в движение, действат, правят. Всички тези хора създават намерение за материализация. И е съвсем нормално да започнат да привличат информация, свързана с идеята или мечтата. В този ред на мисли, всяка информация, всяко вече направено нещо, всеки опит, от който ще се учат по пътя си, всичко, от което ще се вдъхновят, на практика е „кражба”. Това е тънкия момент, в който се разбира, че колкото и да е добра идеята ти, определено не си измислил топлата вода.

g
Снимка: Thinkstock

В този момент творците, включително на собствената си реалност, продължават. Те чувстват всички, които някога са имали тази мечта, или са правили нещо, свързано с подобна идея като свои съмишленици, партньори. Тези непознати  хора, защото може дори да са мечтатели от древността, се превръщат в техния „отбор” по материализация на мечтата. Това е наистина вълшебен момент, в който човек може да се усети истински подкрепен от така наречената „Вселена”.  Както и да наречем тази видима или невидима подкрепа, тя определено е силата на другите, без които нищичко не можем да сбъднем.

Но и без да бъде толкова отвлечено, винаги можем да намерим начин да почерпим сила, опит и вдъхновение от другите, без да се сблъскаме с критикарство, завист или кражба. Пробвайте с някое нематериално желание – от тези, които ще запишете като новогодишни желания.

Например: да намеря най-добрия мъж за мен; да родя дете; да напиша книга; да отслабна; да имам повече приключения в живота си.

g
Снимка: Thinkstock

Като начало, само вие си знайте, че това е новогодишното ви намерение. За да получите добри и истински съвети, отключете креативността на своите близки и приятели. 

Импровизирайте някакъв неформален разговор и поведете диалога в тази посока. Вярвайте ми, хората повече обичат да се хвалят, отколкото да критикуват. Небрежно ги попитайте какво биха направили, за да осъществят идеята, която на вас ви е на сърце. Без да се издавате, че това е толкова съкровено. С радост ще ви сервират абсолютно всички стратегии, които са ползвали, за които са чували, за които са чели или гледали филми, които са ползвали техни идоли, за да постигнат резултат. Намерете начин да попитате поне седем различни човека – на различна възраст, с различни професии, интереси, доходи, пол, образование, местоживеене, социална среда, убеждения, вяра и атеизъм. Слушайте внимателно и си запишете всички възможни отговори, които сте получили. Нямате идея какъв небивал заряд ще получите.

Когато малко се успокоите, защото сигурна съм, първоначално ще се вдъхновите прекалено, отсейте онези, които усетите, че резонират с вас и ви изглеждат лесни като първа стъпка.

Действайте.

g
Снимка: Thinkstock

Когато се сблъскате с трудност, погледнете тетрадката. Ще откриете нещо, което някой друг е споменал, но тогава не сте му обърнали внимание. И помнете – нищо от това не е кражба. Това е взаимно вдъхновение – силата на другите. И то тепърва ще става норма на съществуване, колкото по-бързо изтръскаме от самите себе си собствения си негативизъм.

След една година, когато реализираната цел вече ще е факт, намерете повод да се видите отново с всички тези хора. Благодарете им. Това със сигурност ще вдъхнови и тях да сбъдват повече от себе си и своя най-силен потенциал.

g
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти