Навикът - убиец на любовта

двойка любов скука
Снимка: iStock

Често се случва да сме в отношения, които не ни удовлетворяват. Уж обичаме човека до себе си, но не можем да го приемем такъв, какъвто е. Какво следва? Спускаме пердето и търпим! Окей, обаче всяко търпение си има предел. Има някаква крайна точка, след която всичко прекипява и същественото се разводнява, а след него остава само навикът – така болезненото третръпване, усещането, че вече сме свикнали!

Един вид – примирили сме се! Развяли сме бялото знаме и нямаме друга възможност, освен да разчитаме съдбата да бъде благосклонна и като с магическа пръчка да промени всичко онова, което не ни харесва в другия. Де да можеше да стане от само себе си. Щеше да е същинска магия!

двойка любов скука
Снимка: iStock

Без да изговорим проблемите си, без да си кажем какво ни мъчи – в прав текст и без увъртания, без да сме до болка искрени, проблеми не се оправят. Само се замазват до следващия път. И пак – скандал, секс, скандал, секс, скандал, секс. А действителността си остава същата, даже става все по-зле.

Ще ви дам един пример извън темата, за да ме разберете добре. Това е все едно да имаш рана и да не я промиеш веднага. В началото е малка раничка, но не се ли погрижиш за нея на мига, после става голяма рана. И загазваш. Закъснял си. Не си действал навреме. Малката раничка вече никак не е малка ще ти докара беля!

Имам чувството, че на някои хора им харесва да оставят връзките си на автопилот – някак си не им се занимава да се изправят пред фактите и да се справят с конкретното изпитание в отношенията си. На свой ред искам да попитам – как е възможно да обичаш и да ти е все тая? Да се правиш, че няма нищо, а отлично да знаеш, че не е така.

Любов ли е това, или е навик? Или пък е любов, заклещена в капана на навика? Може би не ви се иска да си задавате тези въпроси, но колкото по-скоро го сторите, толкова по-скоро ще престанете да живеете в заблуда.

двойка любов скука
Снимка: iStock

Наум си мислиш: „Обичам го, но ми омръзна да не ми обръща внимание!” Не му го казваш. Мълчиш и гаснеш. Огънчето на това страдание започва да пари под твоята лъжичка. И е за твоя сметка. Никой няма да дойде на твоето място. Дори партньорът ти. Той си е той, ти си си ти. Всеки вижда нещата от своя ъгъл. Понякога удобно си затрайваме и се оставяме на навика. Този враг номер едно на любовта. Този убиец на любови. Не ви пожелавам да станете негова жертва.

 

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти