Мъж се уважава, жена се обожава

двойка любов есен зима
Снимка: iStock

От няколко дни в главата ми няма ненаписани стихотворения. Вместо това там се върти едно изречение. Изречението е следното: „Мъж се уважава, жена се обожава". Звучи ми като някакъв любовен закон! Като формула за успешна връзка! И си казвам така: това не е никакво клише, това си е самата истина! Толкова често я забравяме и умаловажаваме! А не е нещо сложно, напротив – простичко е! 

За да обожава мъжът една жена, тя трябва да го уважава! За да го уважава тя, той трябва да я обожава!

Тези две действия – обожаването и уважаването – са толкова взаимно свързани, колкото не можете да си представите! Аз не съм срещал щастливи и успешни двойки, в които мъжът крещи на жената, а тя го хули и за най-малкото и го сравнява със земята! Ще речете – това го правят само мъжете! Не е вярно! Има и жени, които се държат ужасно с партньорите си, мачкат им самочувствието и ги правят на парцали! И тия мъже си траят и гледат ден да мине, следващ да дойде!

двойка любов есен зима
Снимка: iStock

Разковничето е другаде. И пак ни връща в началото. При уважаването и обожаването. Основата на всяка здрава връзка. Предпоставката за това да не ни омръзва. Логичният въпрос е – как да не ни омръзне? Ами – правете си го разнообразно. От вас зависи. Нищо, че ежедневието в общия случай е от вкъщи на работа и от работа вкъщи. Винаги може да се измисли нещо. 

На първо място всичко зависи от желанието. Желанието да не се оставяме на случайността. Масова причина за разделите в днешно време, особено сред младите, е това, че все по-малко ни пука. Носим се по течението и каквото стане.

Какво като разбием нечие сърце? Кой ти мисли изобщо за сърцето? Няма такива филми. Романтиката е останала в миналото. И тук не говоря за букети, вечери на свещи и прочие. Говоря за нормалното човешко отношение, ако държиш на другия. Жената не е вещ. Мъжът не е даденост. Още утре животът ти може да се обърне на 180 градуса и да загубиш някой, който е далеч по-ценен отколкото си си мислил. Така става. И често е късно.

двойка любов есен зима
Снимка: iStock

Ще завърша така, както започнах – мъж се уважава, жена се обожава. Може да ви се струва твърде максималистко това изказване, но аз съм си такъв – роден максималист. Смятам, че не е грешка. 

В любовта няма средно положение. Тя е потапяне, което може да те изстреля до върха, но и да те тласне към дъното. Излишно е да се преструваме. Любовта е игра на риск. Съветвам ви да рискувате и да дадете всичко от себе си на партньора си. Няма какво да изгубите.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти