Най-горещите фитнес трендове за 2018 година

v
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Един от най-добрите начини за поддържане на мотивацията за трениране e като следим и изпробваме най-новите тенденции в света на фитнеса.

Особено когато идват директно от водещи световни фитнес и здравни експерти.

Тази година развитието на новите технологии, виртуалната реалност и изкуствения интелект неминуемо ще повлияе и на фитнес активностите.

Колкото повече знаем за тялото си, толкова по-лесно е да го променяме чрез редовни тренировки.

8-те фитнес тренда за 2018 година ви очакват в нашата галерия:

Завръщане към играта

Нападите и лицевите опори може да са много ефективни, но сертифицираният треньор по „Психология на храненето“ Джени Идън Бърк вярва, че завръщането към играта в детски стилще е много популярно през 2018 година.

Според нея забавлението е водещо, докато спортуваме.

Ангажирайки тялото и ума си с игри и закачки, горим повече калории и по-важното – чувстваме се енергизирани и щастливи.

v
Снимка: Thinkstock

Тренировки с домашни любимци

Джогинг с кучето или йога с котката? Няма значение, важното е, че според персоналния фитнес треньор Тринити Пъркинс тренировките с домашни любимци ще са хит през новата година. Комбинацията от освежаващ спорт и любимата животинка е неустоима, както за хората, така и за косматите палавници.

v
Снимка: Thinkstock

Бокс спаринги

Не просто кардио кикбокс, а динамични спаринги. Фитнес гуруто Кейти Дънлоп предсказва, че аферата ни с бокса ще се задълбочи и спортът ще се доближи до професионалния му вариант. А това означава по-сериозни тренировки и овладяване на повече удари.

v
Снимка: Thinkstock

Семеен фитнес

Известният бодибилдър Ники Уолтър вярва, че спортуването с децата ще набере популярност през тази година. Според някои, колкото по-далеч са децата, толкова по-интензивни са тренировките, но Уолтър е убеден, че с някои трикове малките членове на семейството могат да помогнат изключително много на горенето на калории. С повече игри, смях и импровизирани състезания, семейният фитнес е топ избор.

v
Снимка: Thinkstock

ДНК тестове за по-добри резултати

От изследване на наследствения фактор до тестове за алергии, ДНК тестуването става все по-популярно. Все повече хора се грижат за здравето и доброто си физическо състояние, опознавайки своите генетични данни. Собственичката на един от центровете за генетични изследвания Джулия Чийк вярва, че опознаването на начина по който сме устроени, може да ни помогне неимоверно много да развием фитнес рутината си.

v
Снимка: Thinkstock

Подобрени мобилни приложения и изкуствен интелект

В мобилното пространство става все по-пренаселено от приложения за здраве и фитнес, отбелязва Майк Колдуел от софтуерната компания Pacer Health. Основните предимства, които привличат потребителите, са висококачественото съдържание, персонализацията и ангажираността на обществото. Също така все повече фитнес маниаци са готови да си платят за здравно мобилно приложение.

v
Снимка: Thinkstock

LIIT вместо HIIT

HIIT (High Intensity Interval Training – високоинтензивни интервални тренировки) е голям хит във фитнеса от години, но тази година ще бъде изместен по популярност от LIIT (Low Intensity Interval Training – нискоинтензивни интервални тренировки). Целта на LIIT също е да изгори солидно количество калории, но за 30-40 минути повече. Тренировката пак е разделена на интервали, но интензитетът не е толкова голям.

v
Снимка: Thinkstock

Тренировки във виртуална реалност

Фитнес игрите отстъпват място на виртуалните тренировки. Omni от Virtuix е 360-градусова пътека, която те свързва с играта и позволява да бягаш, скачаш, клякаш и да се въртиш със специални сникърси, които имат сензори. Разбира се, докато се забавлявате, може да отчитате изгорени калории, изминати километри, пулс и още безброй неща.

v
Снимка: Thinkstock

Oще:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти