На 40 любовта е смирение

Ива Екимова
Снимка: Енчо Найденов, за сп. EVA

Ива Екимова

Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина, пише Св. Апостол Павел до коринтяните.

На 16 любовта е брауновото безразсъдство на хормоните.

На 28 е нежна и в същото време изискваща, на 38 - себична и егоцентрична.

На 40 любовта е смирение.

Дълго я търсих в стиховете на Дамянов, в лиричните откровения на Петя Дубарова, в двете хубави очи на Яворов, за да я открия в малките жестове на най-неочакваната среща.

Любовта е отвъд егото и принципите.

Тя надхвърля чуждото мнение и обществените фрустрации. Любовта изостря сетивата и поставя под лупата на опита малките мили елементи, които насищат ежедневието.

Те не се материализират в "Обичам те, красива си, липсваш ми, искам те". Напротив. Когато наративът е с обратен знак, а действията показват емпатия и съпричастност, тогава разбираш къде в координатната система на сърцето и душата пулсира графиката на любовта. Тогава прозираш отвъд думите и вербалното и се потапяш в необятния океан на всичко, което недумите предричат.

Егото отстъпва мястото на смирението, истината се превръща в амалгама на общуването. Искаш да чуваш и виждаш всичко, което очите, в които си влюбен преживяват.

Какъв е срокът на годност? Експертите мълчат!

Усмивката на другия и блясъкът в очите,  правят времето незабравимо и се превръщат в единствените характеристики на влюбеност. Когато егото мълчи, тишината се превръща в симфония от емоции. Търпението е това, което поставя света в краката ти!

Търпението в осъзнатите форми на доверие, спечелена симпатия и кристално чиста истина.

Истината, заради, която Марк Твен твърди, че не се налага да помниш.

Тогава започваш да чуваш мислите и да виждаш сънищата, докато той тихо спи до теб.

Докосванията, в които Вселенската енергия протича през вените, като мълния в лятно безвремие, като вълнуваща страст, като падащ лист в тъжен есенен ден, който никога няма да се повтори.

Любовта е смирението, което Вселената ти подсказва, а отвътре е тихо, спокойно и уютно. Няма борбата характери и лицемерно изкуство. Няма очаквания, няма страдание, болка и наранени мечти.

Любовта е това, заради което си готов да продължиш, въпреки всички, за да отдадеш най-доброто от себе си другиму...

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти