Любовта като рецепта за гурме приключение

двойка любов кухня готвене
Снимка: iStock

Понякога ти се струва, че животът може да бъде описан с едно заглавие на книга. Такова например е „Като гореща вода за шоколад“ на мексиканската писателка Лаура Ескивел. За да бъдем истински щастливи, до един се нуждаем от любов. За нея няма утвърдени рецепти, но тъкмо затова е толкова изключителна.

С времето се учим на най-важните неща, в това число как да обичаме, за да ни се отвърне със същото.

Да обичаш е чудо. То е закодирано в сърцата ни, но от нас зависи доколко ще му дадем възможност да се развие, за да се превърне в неизменна част от красотата.

двойка любов кухня готвене
Снимка: iStock

Способните да обичат не могат да бъдат лоши.

Именно любовта е онази тънка нишка, която ни свързва, за да се радваме на света със съзнанието, че зависим един от друг. Прави ни значими както в собствените очи, така и в очите на другите. Тя е щипката магия, която придава вкус и аромат на всичко, което има значение.

Когато обичаме, сме готови да посрещнем различните предизвикателства, защото постъпките ни са подплатени с благородство. Водени от добрите си намерения, винаги намираме светлината, която сочи правилния път. Грижата за някого осмисля собственото ни съществуване и когато я даваме безкористно, знаем че нищо не е било напразно. Готовността да приемем обичта на другия завършва хармонията от цветове, които държат душите ни в състояние на възторг.

двойка любов кухня готвене
Снимка: iStock

Предразсъдъците превръщат душите ни в доброволни затворници на съмнението.

Дори когато думите не стигат, чрез любовта ние общуваме пълноценно. Тя е универсалният език, който владеем по подразбиране. Тя е приятелството, грижата, приемането, търпението, предаността и уважението. Тя е мисъл и действие, от които зависим в разбирането си за пълноценно съществуване.

Като живи същества всички сме уязвими. Болката и тъгата са част от многото лица на любовта, затова винаги трябва да бъдем готови да ги посрещаме – заедно, независимо от обстоятелствата. Преодолявайки ги, радостта винаги ще се завръща. Независимо от конкретния момент, обичта е сила, която винаги ще остане на наша страна.

двойка любов връзка дом вино кухня
Снимка: iStock

Но да се върнем към началото на текста и да погледнем на любовта на гурме приключение. За да бъде то незабравимо, трябва да е изпълнено с различни вкусове, текстури и изненади. Добавяме внимание, щедрост, разбиране, доверие и хумор. Щипка сол, за да подчертае всеки от вкусовете. И много шоколад – толкова много, че горещата вода за него никога да не свършва.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти