Катето Евро: Свят без любов е като свят без гравитация

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Всяка сутрин животът започва отначало. Независимо от проблемите вчера, независимо от плановете за утре, всеки ден е ново начало да бъдем себе си.

Edna жена трябва да има своите правила, по които да се води в стремежа да „достигне плода“, както казва Шърли Маклейн. За да достигнем плода, трябва да се качим на клона, трябва да положим усилия за всяко нещо, което бихме искали да се увенчае с успех.

За мен е важно да се опитвам да съхраня вдъхновението в душата си. Всеки следващ ден приемам с благодарност и вдъхновение както за семейните дела, така и за работата, която ме очаква.

Да бъдеш вдъхновена, означава да копнееш да живееш.

Животът не е просто даденост, той се състои в предизвикателствата и е хубаво да се отнасяме творчески към всяко едно от тях. Въображението е част от това вдъхновение да не се страхуваме, да намерим в себе си точната мотивация да ги преодолеем.

Вдъхновението е част от женската ни същност и би било добре да го използваме в пълна степен.

Силата също е заложена в нас.

Силата да обичаме, да родим и да отгледаме децата си, да помагаме с каквото и колкото можем е толкова вездесъща, че не би трябвало да ни спира каквото и да е по пътя на новия ден. Напротив, с всяка следваща сутрин ние обичаме повече, защото сърцата ни са големи и биха могли да поберат цялата обич на вселената.

Всяка от нас е умален модел на вселената, а тя е безгранична за доброто.

Да се отнасяме с разбиране към другите, е задължително условие да посеем собствените си намерения за промяна към по-хубавото, към по-красивото. Умеем да се поставим на мястото на другия, просто не трябва да забравяме да го правим. Разбирането и толерантността са начинът да стигнем до душата на другите така, както правим със синовете си, с дъщерите си и с нашите внуци. Знаете приказката, че глухият не вярва на слепия.

Всички сме част от цялото, не трябва да го забравяме, когато сутрин отваряме очи.

Добротата е достижима. Затова любовта е закодирана дълбоко в нас. Тя нашият двигател по пътя, който ни е отредено да извървим. Защото чрез нея всеки следващ ден има смисъл.

Да живеем в безлюбовност е също толкова абсурдно, колкото ако трябваше да съществуваме в свят без гравитация.

Всяка сутрин животът започва отначало.

Всяка секунда да бъдем себе си е ценна. Всеки миг е изключителна възможност не просто да преживеем поредния ден, а да го изживеем до абсолютния максимум.

Защото животът наистина е прекрасен.

Още от Катето Евро:

Винаги има какво да срещнем по пътя

Наръчник на оптимиста

Ароматът на моето внуче

Как привличаме вниманието на мъжете

Нещата, с които мъжете привличат

Какво харесват мъжете

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти