Имало едно време... мъже

двойка ретро
Снимка: Istock

Така започват приказките, но това не е приказка. Въпреки че много неща по темата са изприказвани и ще се изприказват. Жените говорят за мъже, мислят за мъже, обичат мъже, мразят мъже, зависи кой как е влязъл или невлязъл в живота им, в мислите им, в сънищата им и мечтите, ако щете.

Жената бленува (овехтяла дума, ама точна) за истински мъж. Колко истински, тя си знае, според мерките и критериите. В общи линии – да съвместява в себе си нейните въжделения. Не своите. И тук захапваме ябълката на раздора, без да се замислим, дето тя може да е отровна. За очакванията ни. Щото ние очакваме. Грабнали най-голямата кошница на желанията си за щастие, която да препълним с щедрите плодове, които някой е набрал единствено за нас. Може да ни се получи. Случва се. За месец, за година, за цял живот. Може, казвам. И дай Боже всекиму.

двойка ретро
Снимка: Istock

Ама обикновено пропускаме, че всеки плод е със срок на годност, дори в началото да ни се чини съвършен и вечен. Не става, майката натура не дава. В някой се крие червейчето на съмнението, което утре ще се превърне в гаден лигав дъждовник, чак гнус да те хване, друг ще се търкулне и вместо лъскавата повърхност, ще оголи сбръчканата си половина или гнилата си сърцевина, трети ще изпадне при случаен сблъсък с околната среда, четвърти сами ще изхвърлим, защото не е в тон с цвета на дрехата ни, пети някоя чужда ръка ще грабне, преди да сме се усетили… И ще се окажем с разплетена кошница.

Да, можем да си вземем нова. Дано да е по-малка, ако сме си научили урока, че голямата кошница трудно се пълни. А през всичкото време ще въздишаме какви мъже е имало едно време. Кое време? Това, за което сме чели в романите или сме гледали по екраните? Ох, да бе! Спомням си как седяхме със зълва ми, вперили очи в Юл Бринър, Стийв Маккуин и Чарлз Бронсън, докато течеше патакламата в лентата „Великолепната седморка“. „Ох, бе каке, къде са тия мъже?!“, изпуфтях аз, а тя възкликна отчаяно „Убиват, кака, убиват гииии!“ Смешно си е.

двойка ретро
Снимка: Istock

Бабите ни са въздишали по Рудолфо Валентино (мале толкоз брилянтин на мен ми причинява киселини), ние се втелявахме по Рет Бътлър и Джей Гетсби, дъщерите ни примираха по Брад Пит, внучките ни знам ли по кого ще се захласват. Само дето това са литературни герои и актьори, които влизат в роли. В живота такива няма.

В живота има нормални негероични мъже и всяка от нас търси такъв, около когото не се тълпят обожателки, дето всеки момент ще й го грабнат под носа. Само за нея си. Да, нека й завиждат, това е приятно, ама той да има очи само за нея. Това е Мъжът на Жената. За вечни времена и докато свят светува.

Та вземете си най-малката кошничка, в която се побира една-единствена ябълка – тази, съставената от две половинки, които идеално си пасват. И да ви е сладко времето!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти