И след любовта всичко е любов

любов двойка
Снимка: iStock

Любовта. Тя има толкова проявления, че никой не би могъл да я дефинира с точност. Когато човек изживее истинска любов, тя променя начина му на мислене, вдъхновява го в разбирането му за света.

Любовта е фундаментален елемент на живота, затова самият живот ѝ се подчинява изцяло. Това е така и по отношение на връзките с другите хора, към работата, към природата. Свързваме я с с радостта и щастието, но също така със загубата, тъгата и болката.

любов двойка
Снимка: iStock

Да поглеждаме в себе си е важен процес на самооткриване и самоанализ, който може да доведе до по-добро разбиране на въпроса кои сме, какви са нашите ценности, убеждения, мотивации и емоции. Какво ни прави доволни? Какво ни мотивира да продължим напред по пътя в живот, кратък колкото полъх на вятър?

Честността към самите нас е ключът към самата любов.

Любовта ни отличава от останалите живи същества. Магичен е нейният широк спектър от усещания, емоции и действия, които ни тласкат към сърцата на другите. Тя е привързаност, почитание, приятелство, романтика, интимност. Тя носи усмивките на нашите роднини, приятели и любими. Тя е мощно и важно средство за преодоляване на много от житейските препятствия и предизвикателства.

Ако досега не сте изпитвали любов, това не означава, че не можете да я разберете или да я изживеете в бъдеще. Любовта е емоция, която може да се изпитва към много неща - към друг човек, към природата, към изкуството или към каквото и да е в свят, който предлага неограничени възможности да изпитваме възторзи.

Вместо да изпадаме в безнадеждност или да възприемаме липсата на любов в живота като нещо лошо, трябва да се фокусираме върху откривателството. Нещата, които ще ни накарат да се почувстваме важни такива, каквито сме, са някъде там, просто чакат да бъдат открити.

любов двойка
Снимка: iStock

Любовта е действие. Не се случва сега и веднага. Понякога се нуждае от време и от нашите собствени усилия, за да се развие като пролетен цвят, преди да избухне в цялата си прелест. Нуждае се от подкрепа, разбиране, доверие и уважение, но и от търпение, каквото не винаги сме готови да дадем.

Никога и за нищо не е късно. Всеки момент е обречен на вечност, ако сме готови да отворим съзнанието си и да се поучим от грешките, които сме допускали.

Да поглеждаме в себе си е сигурният начин животът ни да се промени към добро, защото вярвам в простичката истина, че и след любовта всичко е любов.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти