Една легенда на 80: Най-паметните цитати от кариерата на Ал Пачино

ал пачино
Снимка: Getty/Gulliver

Пандемията от коронавирус и извънредното положение в редица страни продължава да доминира в новинарския поток по целия свят до степен, в която не допуска почти нищо на друга тема да достига до нас. Но на 25 април, преди броени дни, своя 80-ти рожден ден отбеляза една от живите легенди на актьорското изкуство, а подобно събитие не може да се игнорира, дори и ако краят на света е официално насрочен за следващата седмица.

Алфредо Джеймс Пачино е от хората, които УНИЦЕФ спокойно би могла да определи като част от световното културно наследство, ако даваше подобен статут на личности. А едно от измеренията на легендарната му кариера в киното е големият брой класически филмови цитати, които ни е оставил за спомен. С характерния си огнен стил на актьорска игра и реторика, Пачино е обезсмъртил десетки фрази.

Ал Пачино
Снимка: Getty

По случай 80-ия му рожден ден съм подбрал точно десет от тях. Разбира се, те са били написани не от него, а от сценаристите на съответните му филми, заради което на всеки един от тях следва да се отдаде заслуженото за настоящия им статут в популярната култура. Но надали има човек сред тях, който да не е безкрайно благодарен и до днес, че сценариите им са попаднали именно в ръцете на колос като Пачино, който ги е увековечил в типичния си стил.

Повече за цялата кариера на великия актьор и мой личен кумир можете да прочетете в статията ми от миналото лято, когато му посветих почти 1100 думи по случай излизането на филма с негово участие „Имало едно време... в Холивуд“. А най-паметните му цитати от големия екран можете да прочетете и да изпитате със собствени очи и уши в галерията с приложени видеоклипове.

Една легенда на 83: Най-паметните цитати от кариерата на Ал Пачино

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти