Новогодишни обещания за по-здрава кожа

Новогодишни обещания за по-здрава кожа
Снимка: Thinkstock

С изпращането на старата и посрещането на новата година винаги се опитваме сами да убедим себе си как ще променим навиците си за по-добро, ще направим всичко, което не сме успели през изминалите месеци и т.н.

С две думи – даваме си куп обещания и тайничко си знаем, че дори половината от тях да изпълним, ще бъдем доволни.

Що се отнася до красотата, може да има много неща, които да искате да промените във външния си вид, но първото условие, за да изглеждате добре, е да бъдете здрави.

Когато става въпрос за кожата на лицето, дамите са особено чувствителни. Пъпки, черни точки, тъмни петна и подобни несъвършенства могат да съсипят както самочувствието, така и добрата ви визия.

Затова, ако искате да промените нещата, е добре да се постараете истински и да си обещаете, че през новата година ще се грижите по-добре за кожата си.

Най-добрият начин да го постигнете е, като промените навиците и изкорените вредните практики.

Като начало нещо, което сме повтаряли много пъти – никога не заспивайте с грима си. Почиствайте старателно лицето си, веднага щом се приберете у дома и гримът повече не ви е нужен.

Започнете да използвате ретинол. Той е чудесен продукт срещу стареене на кожата, заради витамин А и бива включван в различни козметични продукти. Ретинолът ще помогне на клетките на епидермиса да се възстановяват по-бързо, да се произвежда повече колаген, а тъмните петна и пъпките да се появяват все по-рядко.

Използвайте продукти за лице със слънцезащитен фактор всеки ден, дори през зимата и особено през лятото. Не подценявайте в никакъв случай вредното влияние на ултравиолетовите лъчи върху епидермиса.

Ексфолирайте кожата редовно, но не прекалявайте.

Ползвайте маска за лице, съобразена с типа на кожата ви. Също така може да посещавате професионалист за почистване или масаж на лице веднъж в месеца.

Ако посещавате солариум, то не прекалявайте с минутите и винаги ползвайте специален лосион за солариум за защита на епидермиса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти