Кои ще са модните тенденции през 2013 г.

Всеки с визията си
Снимка: Thinkstock

Както 2011 и 2012 г., така и през следващите 365 дни на 2013 г. модните експерти споделят, че всъщност водещ тренд ще е самата липса на такъв.

Затова индивидуалният стил на всеки от нас ще е радар за собственото му чувство за модерност и естетика, защото "сляпото следване на тенденции" отдавна е демоде и по-скоро издава липса на добър моден усет, коментират специалистите в модния бранш.

Според тях подобни процеси се дължат и на факта, че днес дизайнерите все по-трудно измислят революционни идеи, които вече да не са били реализирани и показани някъде другаде.

През последните години доста по-рядко можем да посочим една доминираща тенденция по време на седмиците на модата в Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк, а по-скоро се открояват отделни елементи и детайли в колекциите на моделиерите.

Това пък позволява по-свободното смесване на различни стилове и проява на лично въображение, което става още по-обогатен и бърз процес с помощта на интернет и специализираните сайтове и блогове за улична мода.

В днешно време технологиите предоставят много повече опции и пространство за проучване на водещите трендове при избора на аутфит композиции, а онлайн пазаруването дава възможност да се сдобием с дреха от най-новата колекция на даден дизайнер или да си купим рядък винтидж аксесоар, без дори да ставаме от леглото вкъщи, допълват анализаторите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти