Братя по оръжие

Дан и Дийн олицетворяват небрежната елегантност
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Четири дни преди знаменателното си ревю за Седмицата на модата в Милано, състояло се вчера (27 февруари), братята от "Дискуаред 2" (DSquared2) подгряха публиката само както те умеят с нова колекция мъжки и дамски чанти за есента и зимата на 2012/2013.

Запазената им марка - дефилетата, които винаги носят театрална препратка към шоу програмите и този път се състоя. "Litta" театър в Милано събра гълтачи на огън, странни креатури и гадатели, за да създаде фантасмагорична атмосфера, която да ни върне в началото на 19 век.

Щастливците попаднали на този пърформанс бяха забавлявани с трикове и илюзии, вдъхновени от великия Хари Худини и свидетели на истински артистичен дуел между близнаци магьосници и дизайнерите на "Дискуаред 2".

Истинските звезди на вечерта обаче, бяха изложени в кристални клетки - прецизна селекция чанти от новата колекция аксесоари за жени и мъже. Главните герои на тази колекция  идват от Канада, родината на дизайнерите и носят следните имена - "Квебек", "Торонто", "Кимбърли", "Белвил" и "Дийн".

Това беше само предястието за модната аудитория, която вчера (27 февруари) получи обилно угощение за сетивата, поднесено от изобретателния канадски ум и изтънчената италианска традиция в модата.

Всъщност част от аксесоарите за мъже публиката видя преди месец, когато Дан и Дийн представиха в Милано мъжката си колекция. Концепцията на дамското ревю отново превърна моделите в актьори, а дрехите в разказвачи на истории. Този път темата беше "абитуриентски бал".

Не само чантите са тънка червена линия, която свързва в хармоничен Ин и Ян двете колекции, а вниманието към детайла - димяща цигара се появи и в нежните ръце на дамите, за ужас на всички, които приемат пушенето за порок, който вече не е на мода. Да, но в ретро препратките от 60-те, да пушиш беше "куул", а канадците от DSquared2 обичат органичните внушения.

В ревюто имаше колежански шик, подсилен от идеята на клишето, че всяка млада дама иска да бъде зашеметяваща в балната си нощ. Специфичен за 60-те обем и височина в прическите, леки пин-ъп заемки и много музика от периода на импровизирана сцена във физкултурен салон.

Визията на канадците не носи само наивна романтичност. Дамите със скок във времето обличат тесни панталони от деним с характерната за лейбъла ниска талия.  А после пак посягат към цветните сака, кожени якета, елегантни рокли... и най-важното бижутата. Диаманти и скъпоценни камъни - огромни, цветни, блестящи, почти гротескни.

Изобилието на аксесоари освен от бижута е допълнено от обемни каскети, шалове, ръкавици, чанти и очила.

За пореден път талантливите близнаци успяха да комбинират успешно небрежни модели по характерно елегантен начин.
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти