Хидратацията на кожата през зимата

Хидратацията на кожата през зимата
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

През най-студения сезон от годината кожата ни е особено суха. Това се дължи на факта, че през по-голямата част от времето сме облечени много плътно и пропускаме грижата за нея като третирането ѝ с кремовете за тяло и хидратиращите продукти.

Необходимо е да сме наясно, че ако през зимата не обръщаме достатъчно внимание на кожата си, то през лятото няма да имаме сияйната гладка кожа, за която мечтаем.

За да не стигаме до такава крайна ситуация, е добре да спазваме няколко лесни и простички правила, които ще ни гарантират идеална кожа през всеки ден от годината.

Използвайте овлажняващи продукти всеки ден. Това ще запази кожата ви свежа и с хубав тен.

Заложете на качествен хидратиращ крем за лице. Не пренебрегвайте цялостната грижа за лицето и използвайте подходящи продукти и при почистването на грима и нечистоиите на външната среда, както и при третирането на околоочния контур.

Използвайте дълбоко хидратиращ лосион за тяло. Затопляйте го леко в дланите си и така нанасяйте върху кожата.

Правете това вечер преди лягане и задължително след баня. Нанасяйте повече от продукта в областта на лактите и масажирайте леко, за да попие.

Изключително лесно се изсушава най-вече кожата на краката. Ефектът на самобръсначката, епилатора или колата маска върху тях също допринася за сухотата. Ако това е така, избирайте крема за тяло с допълнителен хидратиращ ефект.

Нанасяйте хидратант от бедрата до връхчетата на пръстите на краката, като обръщате особено внимание на коленете, прасците, глезените и петите.

През зимата никога не забравяйте да хидратирате ръцете, те са незащитени през по-голямата част от деня и са изложени на студения климат постоянно.

Носете хидратиращ крем за ръце в чантата си и го използвайте винаги, когато усетите, че кожата ви е суха. Не забравяйте топлите ръкавици!

И последно, но не на последно по важност място – хидратирайте устните си. Винаги преди излизане навън нанасяйте балсам за устни. Когато усетите, че започва да изсъхва, нанасяйте отново.

Козметичната марка Bioderma предлага широка гама от качествени овлажняващи продукти за цялото тяло – за лицето, устните и  ръцете. Атрактивните предложения от серията Atoderm се грижат за комфорта на сухата кожа през цялата зима.

Независимо дали ще изберете душ гела, обогатения крем за тяло, подхранващия крем за лице или овлажняващия стик за устни Atoderm, или комбинация от тези продукти, вие ще осигурите защита и спокойствие на кожата си в най-проблемните през зимния сезон зони. 

Повече за продуктите за суха кожа Atoderm, както и за изкушаващите сезонни оферти на гамата, може да научите на http://www.bioderma-bg.com/promocii/.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти