Необходими продукти за здрави и красиви крака

Необходими продукти за здрави и красиви крака
Снимка: Getty/Guliver

Всяка жена иска да има хубав маникюр и полага редовни грижи за ноктите си. Често обаче краката биват забравяни и грижите за тях занемарявани, особено през зимата, когато се носят постоянно чорапи и затворени обувки.

Именно през този сезон обаче трябва да обръщате внимание на стъпалата си, за да може първо да не се спарват те в обувките и второ - да имате красиви стъпала и хубав педикюр, когато дойде сезонът на отворените обувки.

Ето няколко вида продукти за крака, които е добре да имате и да използвате.

Спрей за крака
На козметичния пазар има голямо разнообразие от спрейове за крака, които се борят с различни проблеми - спарване, неприятен мирис и изпотяване, триене в обувките, получаване на пришки и така нататък. Намерете най-удачния за вас спрей и го ползвайте редовно.

Кремове за вроговени зони
На всяка жена се е случвало да се сблъска с загрубелите и напукани пети. Добре е винаги да имате под ръка подходящ мазен крем, който да прилагате вечер преди лягане, за да сте спокойни, че петите и други проблемни участъци на стъпалата ви ще бъдат хидратирани и меки.

Срещу гъбички
Гъбичките са сериозен проблем, решенията за който често се крият в медицинските, а не козметичните продукти. Все пак може да си набавите подходящ крем или спрей срещу гъбички, които се прилагат лесно и на трудно достъпните места.

Пудра
Тя възпрепятства излишното потене на краката и неприятната миризма.

Не забравяйте да използвате и заздравяващ гел за ноктите на краката, за да може по-лесно да изградите красив педикюр.

Дамите, които имат проблем с веничките и капилярите, трябва да внимават и да полагат старателни грижи за краката си.

След баня е добре да ги облеят с по-хладка вода, ако работят цял ден седнали или прави, вечер е препоръчително да вдигат краката си на стол или табуретка, а ако проблемите се обострят, да използват специални кремове срещу подпуханали крака или да потърсят медицинска помощ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти