Шал, шапка и ръкавици - любимите аксесоари

Шал, шапка и ръкавици - любимите аксесоари
Снимка: netinfo

Шалът, шапката и ръкавиците са едни от най-използваните модни аксесоари през зимата, не само заради това че обогатяват имиджа, но и за това че ни топлят.

Трудно е да се стигне до правилния избор в разнообразието от модели. Вълнена или кожена шапка, от естествена или изкуствена кожа, дълги или къси ръкавици, пъстри или едноцветни, с пръсти или без - на вас остава да се спрете на точния избор като го съчетаете с палтото, обувките и чантата.

Добрият тон казва, че дамите не бива да свалят шапката, шала и ръкавиците, дори и когато се здрависват. Затова, ако не ви е прекалено топло, може да ги използвате и като моден аксесоар и в затворено пространство.

Шапката трябва да изберете според формата на лицето ви, а също така и според палтото или якето, което възнамерявате да носите. Внимавайте само, ако имате прическа, защото шапката задължително ще смачка косата ви.

Тази година популярно е карето, както и едноцветните изделия от различна материя. Шубите вече не се носят само от възрастните дами. Вече може да ги намерите на всяка крачка, в разнообразие от цветове и от естествена и изкуствена кожа.

През последните години шалчетата станаха неизбежен аксесоар. Съществуват обаче няколко правила, с които трябва да се съобразите при комбинирането им с дрехите. Ако палтото ви е дебело, трябва и шалът да е дебел, ако палтото ви е по-тънко и елегантно и шалът трябва да е такъв.

Тази година много модерни са шапка-шал, т.е. две в едно и шапка и шал. Има ги в изобилие, от спортни до елегантни. Трябва добре да се помисли, преди да се купи подобна шапка, защото не на всички отива и не с всяка дреха.

През зимата носете си ръкавиците в чантата или в джобовете си. Тази година отново са на мода онези само с палец, с рязаните пръсти, както и дългите до лакти. Ако сте се решили за кожени ръкавици, трябва да ги съчетаете с елегантно палто. Сами трябва да решите дали те ще са дълги или къси. 

Що се отнася до шала, има много начини, по които можете да носите шала си, не се лишавайте от този чудесен и много полезен аксесоар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти