Да се чувстваш оценен - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Да се чувстваш оценен - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016
Снимка: Weheartit

Текстът е изпратен като част от играта на Edna.bg "Най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016 година". Вижте как можете да се включите в нея ТУК!

Учителка съм. От няколко месеца бивша, макар че според приятелите и близките ми няма бивши учители. И сега вместо да интерпретирам художествени текстове или да създавам и проверявам тестове, с внука правим преразкази и решаваме задачи, учим се да сричаме с внучката.

2016 година ми даде най-прекрасното нещо в професионалния ми живот. Бях номинирана от колегите и ръководството на ПГТМ „Христо Ботев”, а след това и удостоена с приза „Учител на годината” за горен курс в  Ботевградска община.

Наградата беше кулминацията на низ от прекрасни мигове – прощалната вечер с любимия 12 Е, изпращането на абитуриентите, абитуриентската нощ. Само учител може да разбере вълнението, радостта и отговорността, които ме изпълваха в онези дни и нощи. 

Винаги съм ценяла повече признанието, уважението и обичта на учениците си, защото са лесно различими – блеснали очи, усмивка, поздрав, стрък цвете или посветено на мен стихотворение. Но публичното признание носи в себе си и отношението на институциите към професията и личността, която я упражнява.

Това е причината да се чувствам щастлива и удовлетворена. Знам, че не бих могла да постигна този успех без колегите си, защото работата в екип е едно от условията за резултатна и качествена работа. А такава работа е нужна на децата ни. И някой, който да ги обича!

Автор: Петя Братанова

Прочетете още:

Да дам частичка от себе си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Раздялата със съпруга ми - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

5 дни катарзис - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти