Да дам частичка от себе си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Да дам частичка от себе си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016
Снимка: Weheartit

Текстът е изпратен като част от играта на Edna.bg "Най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016 година". Вижте как можете да се включите в нея ТУК!

В забързаното ежедневие всеки тича на някъде - на работа, в университета, към училище... Изнервен и намусен. Чака нещо или някого, ядосва се, псува, обвинява. Пореден монотонен ден, седмица, месец и така до кога?!

Каквато и да е средата, в която си роден, живееш или работиш, то тя може да бъде превърната в каквото ти искаш. Стига да имаш смелостта да поискаш и да даваш, а да поискаш и дадеш означава: да се усмихваш, да оценяваш стойността на живота, близките, приятелите, себе си.

Да се осмеляваш, да не си безразличен, да търсиш доброто или нечия усмивка, да се радваш на живота, на близък, на нещо. Да се вдъхновяваш, да бъдеш вдъхновител, да си благодарен, да мечтаеш, да имаш цели, да намериш  това, което те кара да гориш. Да се променяш, да се адаптираш, да бъдеш активен, да се развиваш, да израстваш, да гледаш с ведър поглед, да бъдеш толерантен, да бъдеш инициатор, да обичаш семейството си, приятелите, кучето, себе си, това, което правиш...

През тази година аз поисках, осмелих се, дадох, получих.

И понеже подобното привлича подобно, хората около мен са искащи и даващи.

Винаги съм имала много мечти, една от която да вляза в медицински университет, сега тази мечта е реалност.  Ето защо оценявам стойността на живота, защото в бъдеще ще посрещам живота в ръце и ще го чувам как плаче.

В момента уча медицинска специалност, ходя на практика болнични заведения и го правя с голямо удоволствие, защото просто обичам това, което правя. Никога не са ми били достатъчни заниманията в училище и в университета, винаги съм искала да се занимавам с много неща.

Снимка: Weheartit

След като открих неформалното образование и доброволчеството, съм доволна, защото правя това, което обичам. Доброволец съм към една неправителствена организация, в която хората са искащи и даващи, едни прекрасни младежи от ромски произход, които обичат това, което правят.

Те дават положителен пример и работят в своята  среда, в резултат на което променяме хора, съдби, светове, учим и популяризираме култура, фолклор и доброта. И всичко това се случва напук на всякакви стереотипи, защото ние обичаме това, което правим и правим това, което обичаме.

Автор: Мария Атанасова

Прочетете още:

525 600 минути здраве - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

"Благодарност" - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Да прегърнеш отново детето си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти