Златни правила в събирането на багаж

Златни правила в събирането на багаж
Снимка: Thinkstock

Очаква ви скорошно пътвуане? Море, планина, командировка в страната или чужбина? Независимо къде, за колко време и при какви обстоятелства ще отседнете, ви предлагаме няколко златни правила в събирането на багаж. Всички знаем, че няма значение за един или за десет дни пътуваме – опаковането на нужните дрехи, аксесоари и козметика понякога може да се превърне в часове загубено време.

Какво да сложите в багажа си?

Винаги избирайте повече на брой, но по-тънки като материя дрехи. Така можете да ги обличате една върху друга и в студено време. А ако се окажете насред приятни температури – винаги можете да навиете ръкави!

Опитайте се да избирате сходни материи, които да могат да се съчетават лесно. Избягвайте вълнени панталони и копринена риза в един куфар.

Подберете бързосъхнещи дрехи. Невинаги ще имате тераса или сушилник, но ако изберете повече синтетични дрехи, можете да ги сушите и в стаята.

Винаги носете със себе си поне един чифт обувки,  които вече са носени. В противен случай рискувате да ви е или неудобно, или мокро, или топло...

Пъхнете една закачалка в куфара или сака си. Така ще сте сигурни, че и да няма ютия наоколо, можете да изгладите дрехите сравнително прилично. Как ли? Просто окачете намачканата дреха на закачалката и я вземете със себе си в банята, докато вземате душ. Парите ще свършат останалата работа.

Сложете най-тежките неща, които носите, на дъното на сака. Ако сте с куфар с колелца, слагайте ги най-долу, при частта с колелцата. Така тежестта ще е долу и няма да пътувате със залитащ наляво-надясно багаж.

Навивайте на руло някои дрехи. Така ще спестите място, а понякога можете да използвате средата на това своеобразно руло, за да предпазите нещо ценно от счупване.

Предпочитайте винаги малък и пълен куфар, а не голям и полупразен. Така съдържанието му ще е винаги плътно и няма да има разместили се, разлели се или пък счупени неща.

За да си освободите малко местенце, слагайте чорапите си в малки торбички и право в обувките.

Транспортирайте всички течности – козметика, алкохолни и безалкохолни напитки, във водонепромокаема торба. Така и нещо да се случи, последствията няма да се усетят извън нея.

Избирайте малки и компактни опаковки. Прелейте малка част шампоан в малко шишенце, вместо да носите туба от 250 или 500 милилитра със себе си.

Разделете най-важното от общия багаж. Оставете тези неща в ръчния си багаж – дамска чанта или в чантата на лаптопа си. Така, ако ви притрябва нещо много важно, няма да има нужда да ровите до дъното на сака.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти