Как да забъркаме някой и друг коктейл

Един тост и от Дита фон Тийз
Снимка: Getty/Guliver

Топлите зимни напитки изиграха своята роля, но бе крайно време да отстъпят място на по-студените, но пък бързо сгряващи живота ни коктейли, които няма как редовно да не отпиваме през следващите месеци, за да ни е някак по-уютно и освежено.

Избрахме по-лесни и познати коктейлни рецепти, за да си ги забърквате от раз, винаги когато нуждата ви за добро питие се обади.

Електрическа лимонада
Няма нищо по-идилично от онези топли и мързеливи пролетни следобеди, особено когато сме в компанията на приятни хора и тонизираща напитка в ръка. Точно такъв е и случаят на един лесен и наелектризиращ коктейл, който се състои от равни части водка цитрон (онази шведската няма равна) и ликьор "Амарето". Воала!

Мохито
Тази кубинска напитка завладя света и е неизбежно да не стори същото и с нас. За начало ви трябват няколко супени лъжици прясно изцеден сок от лайм (зелен лимон) и две чаени лъжички захар. Сложете съставките в тумбеста и висока чаша и ги разбъркайте качествено, докато захарта се разтвори напълно. Другата задължителна част е разбитият на сняг лед, който в домашни условия може да се натроши с върха на дървена точилка, като го поставите в тесен и висок метален или пластмасов съд. После не ви остава друго, освен да разбиете леда с усилени и интензивни движения. Ако имате блендер, който, обаче, да разбива и лед, значи сте си решили проблема с мускулната треска на ръцете. Добавете леда към другите съставки в чашата, а после накъсайте и няколко листа от прясна мента, които също разбъркайте заедно с останалите продукти. Втрийте малко ментови листа и по гърлото на чашата, за да усещате аромата на тази билка при всяко отпиване. Идва ред и на леката алкохолна артилерия, която включва 50 г бял ром. След като го изсипете, сложете още от леда, докато покриете чашата. За финал сипете малко сода и отново запечатайте мохитото с няколко листа от мента. Разбъркайте съвсем нежно и сте готови за наздраве.

Безалкохолно предложение
Ако не ви се пие нещо с алкохол, то смесете равни количества фреш от ябълка, манго, лимон и портокал, добавете колкото лед ви е нужен, налейте го в чаша, боднете сламка и освежете деня си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти