Как да се отървете от тъмните кръгове под очите в домашни условия

Как да се отървете от тъмните кръгове под очите в домашни условия
Снимка: Thinkstock

Тъмните кръгове под очите са проблем, с който се сблъскват много жени. Причините за тяхното появяване са много и често са комплексни, но се оказва, че има и много начини за справянето с тях.

Няма нищо по-хубаво от натуралните продукти и днес ще ви представим няколко природни трика, с чиято помощ ще заличите тъмните кръгове под очите си и ще се чувствате по-свежи.

Розова вода

Можете да си купите розова вода от магазина, но е много по-добре да си я направите сами. За целта ви трябват свежи листа от една роза и чаша топла вода. Сложете розовите листа в дълбок съд, залейте ги с водата и изчакайте да изстине.

Изцедете внимателно водата и сте готови! Използвайте памучен тампон, напоете го с получената розова вода и нанесете от нея под очите си. Задръжте тампона върху проблемната зона за около 15 минути.

Сок от картоф

Настържете суров картоф и изцедете сока му. Навлажнете памучни тампони с него и ги оставете под очите си за около 10 минути. Можете да завършите процеса като масажирате проблемната зона с капка зехтин.

Маска от мляко и хляб

Млякото тонизира, омекотява и избелва кожата. Хлябът пък е богат на витамин В, успокоява кожата и намалява раздразненията. Направете паста от малко хляб и мляко. Нанесете тънък слой под очите си и го оставете за около 15 минути. След това отмийте нежно маската и намажете мястото с хидратиращ крем.

Прочетете още:

Пилинг на цялото тяло

Перфектният домашен крем за лице от билки

Най-добрите храни за твоята кожа

Красиви с маски за лице с череши

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти