Как да поставим изкуствени мигли

Шантал Хоутън е една от многото знаменитости, които редовно ползват изкуствени мигли
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

За жалост не всяка жена може да се похвали, че природата я е надарила с красиви, гъсти и дълги мигли.
В такива случаи на помощ се притичат изкуствените мигли.

Ако сте решили да ги пробвате, ето няколко неща, които е добре да знаете за тях.

Има много салони за красота, които предлагат професионално поставяне на снопчета с мигли, издържащи по-дълго време на клепачите.

Решите ли да се доверите на този вариант, трябва да разпитате козметичката за всичко, с което е свързана процедурата – какво лепило се използва, прави ли се предварителен тест за алергична реакция, колко време ще издържат миглите, от каква материя са направени, как да ги поддържате, с какво трябва да се съобразявате, докато са върху клепачите ви и тн.

Може да решите и сами да се пробвате със залепването на мигли, закупени от магазина. Като цяло към всеки комплект се продава и лепило, но вие може да попитате дали се предлага в магазина някакво по-добро, което да си вземете.

Що се отнася до самите мигли, те се предлагат във всевъзможни цветове, дължини, гъстота и тн. Има и такива, които са на снопчета и се поставят в края на горния клепач за издължаване окото.

На каквито и да се спрете, трябва да знаете, че първия път, когато ги поставяте, ще е трудно. Затова може да се упражнявате предварително. Ако се подготвяте за важна вечер и ви се иска да си сложите изкуствени мигли, е по-добре вече да сте го правили, а не да се изтормозите и да закъснеете за срещата.

Малките снопчета се слагат и свалят по-бавно и изискват търпение. Мигли по целия клепач са малко по-удобни за поставяне. Първо проверете дължината им, може да се наложи да отрежете малко от тях в края, за да пасват на клепача.

Изкуствени мигли се поставят, след като вече сте се гримирали. Лепилото не се поставя върху вашата кожа, а върху закупените мигли.

След това много внимателно се залепят колкото се може по-близо до основата на вашите собствени ресници. С обратната страна на пинцета може да си помогнете като притиснете леко миглите за клепача. Ако малко от лепилото се вижда, го замаскирайте с молив или сенки.

Бъдете много внимателни да не влезе лепило в окото ви. За да избегнете това, слагайте умерено количество от него. Най-здраво трябва да се захванат двата края на миглите, за да не започнат да се разлепят, точно когато не трябва.

Свалянето е относително лесно – използвайте вода или специални дегримиращи разтвори. Навлажнете добре миглите и внимателно ги издърпайте. Хубаво е да ги почистите с вода или дегримьор, преди да ги приберете в кутийката им.

Кой е измислил изкуствените мигли

За гъсти и красиви мигли

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти