Как да поправим грешките в ежедневния грим

За да НЕ изглеждате така
Снимка: Getty/Guliver

На всяка жена се е случвало в бързината да не успее да се гримира особено добре. Прекалено силен руж, нацапване със спиралата за мигли - това са само част от нещата, които могат да се случат, когато закъснявате и бързате да се приготвите. Ето няколко начина да се справите с подобни грешки.

Коса
Изправили сте най-старателно всеки кичур или обратното - накъдрили сте косата си, но в момента, в който излезете навън вятърът или влагата развалят тотално прическата ви. Ако косата се е наелектризирала, може да я "успокоите" като използвате намокрен гребен.
Друг начин да се справите с косата, ако тя се е разхвърчала навсякъде и нямате под ръка четка и сешоар, е да пригладите косите с малко крем за ръце или лице, без значение. Намажете на ръцете си умерено количество и просто прокарайте пръст в косите.

Ако прецените, че косата ви наистина е съсипана от климатичните условия, най-лесният начин да се справите с положението е като приберете косите във висока конска опашка или обикновен кок. Лесно, удобно и красиво.
Опашката е също вариант, когато установите, че сте прекалили със стилизиращите продукти и косата ви изглежда мазна.

Руж
Много лесно е да се прекали с количеството руж, което слагате на бузите. Правилото е, че щом се виждат краищата на цветното петно, значи сте прекалили. Ако забележите проблема чак на работното място, може да използвате салфетка, за да изтриете част от ружа. Ако сте още вкъщи, използвайте чиста четка или тампонче за грим, за да поправите стореното и бузите ви да не се червенеят като ябълки. Ружът трябва съвсем леко да подчертава скулите ви.

Червило
Колкото по-течно е червилото ви, толкова е по-голям шансът да се разтече по лицето или да нацапа зъбите ви. За да не се случва това, след като поставите червилото може да захапете леко с устни салфетка. Целта е да се обере тази част от консистенцията, която е от вътрешната страна на устните и заплашва да оцвети зъбите ви. Ако гланцът за устни се разтича по брадичката ви, значи трябва да го смените с друг или да слагате по-малко количество.

Спирала
Със сигурност на всяка жена й се е случвало да кихне малко след като е сложила спирала на миглите си. Ефектът, разбира се, е ужасен. Най-лесният начин за справяне с размазана спирала е като използвате за почистване клечка за уши. Ако обаче нямате такава под ръка, най-сигурният и прецизен начин е да като завиете молив в леко навлажнена салфетка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти