Как да подобрим тренировката си

Как да подобрим тренировката си
Снимка: Getty/Guliver

Кардио упражненията са важни за поддържане на добрия тонус и хубава фигура.
Без значение дали тичате, плувате или карате колело, следващите съвети може да са ви от полза, особено ако искате да постигнете повече резултати.

Включете спринт
Може да пробвате да тичате няколко минути с умерени темпове, както сте свикнали, и в един момент да засилите скоростта. Редувайте бързо с бавно и така ще горите повече калории и ще станете по-издръжливи.

Включете ръцете
При много аеробни упражнения ръцете са по-малко активни, а основно се натоварват краката и коремните мускули. Променете това! Ако ходите на джогинг, може да си вземете малки гирички и да тичате с тях

Удължете тренировката
Кардио упражненията трябва да имат средна продължителност между 30 и 45 минути. Удължете това време, ако искате да постигнете повече резултати. Започнете първо с пет минути отгоре, когато те спрат да ви правят впечатление, добавете още пет и така нататък.

Още един вид кардио
Не е особено препоръчително да практикувате в дълъг период от време един и същи вид физическа активност. Тялото просто свиква. Затова разнообразете тренировката си – карайте колело два дена в седмицата, а в останалите ходете да тичате в парка. Или комбинирайте плуване с планински преходи пеша или с колело и т.н. Така ще постигнете по-добри резултати.

Затруднете се
В спорта не е важно да ви е лесно, а напротив. Ако вече сте свикнали с тренировката си и не ви изморява така, както преди, значи трябва да я смените и да включите повече натоварване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти