Как да не забравяме задачите си

Как да не забравяме задачите си
Снимка: netinfo

Често ни се случва да се почувстваме притиснати от работа и задължения. А още по-често се случва да забравяме какво трябва да свършим.

Ако усещате, че сте прекалено натоварени и ви става все по-трудно да си спомняте какво има да правите, ето няколко лесни начина за напомняне.

Може би първо в ума ви изниква добре познатото местене на пръстени или гривни от едната ръка на другата. Това е добър начин да си напомните нещо, но може и да не си спомните за какво точно сте сменили мястото на накита.

По-лесно ще е просто да си запишете задачата на малко листче, което да сложите на видимо място. Може да използвате и самозалепващите се цветни листчета. С тях няма да имате притеснението, че могат да изхвърчат нанякъде, а с тях да си отиде и напомнянето.

Друг вариант на хвърчащите листчета са дигиталните. Тях може да ги поставите на десктопа си и така да са пред очите ви през по-голямата част от времето, когато вършите нещо на компютъра.

Вместо компютър може да използвате и мобилния телефон. Изключително удобно е да си направите аларма или да отбележите събитие в календара, за което да ви бъде напомнено в уречен от вас ден и час.

Ако не ви се занимава с дигитална техника, пробвайте да си записвате на малка дъска, подобна на тези, на които рисуват по-малките деца. Важно е само дъската да е на видимо място и някой да не изтрие по погрешка написаното.

Още един удачен и широко разпространен способ за напомняне е да си направите списък с всички задачи, които ви очакват, като по някакъв начин отбележите кои са с приоритет. Когато нещо е записано, има много по-голяма вероятност да бъде запомнено.

Не разчитайте на хората около вас да ви напомнят за вашите задачи. Може да звучи много удобно просто да заръчате на някого да ви подсети за нещо, но вероятността и той да забрави, улисан в своите задачи, е много голяма. Затова разчитайте предимно на себе си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти