"Златен глобус" 2020: Думите на Том Ханкс, които трогнаха милиони по света

том ханкс
Снимка: Getty

Церемонията по връчване на „Златен глобус“ винаги се превръща в емоционална звездна хроника. А тази година един от най-силните моменти безспорно е речта на Том Ханкс при получаването на престижната награда Сесил Б. Демил.

Добри приятели: Брад Пит и Дженифър Анистън отново заедно на червения килим >>>

Монологът му сякаш е отражение на душата му - остроумна, стегната, искрена, събрала в себе си опита и красотата на актьорската професия.

Когато идва време да се обърне към семейството си, Ханкс не успява да сдържи сълзите си и прави емоционална пауза, която разчувства милиони хора от цял свят.

Човек е благословен, когато такова семейство стои и го гледа от предните редове. Жена, която е страхотна, и ми показа какво е любов. Пет деца, които са по-смели и по-мъдри от един старец като мен. Малка група от близки хора, които търпеливо чакат месеци, за да ме видят. Не мога да изразя с думи колко голяма е обичта ми. 

Блясък и стил: най-доброто от червения килим на наградите „Златен глобус“ >>>

том ханкс
Снимка: Getty

След тези думи актьорът успява да овладее емоциите си и продължава с присъщото си чувство за хумор:

Вие сте луди, ако не сте откраднали по нещо от всеки ваш колега, с когото сте работили. А аз си позволих да взема от хора, които дори нямат нужда от фамилия - Мерил, Дензъл, Антонио, Мег, Джулия и Сали Фийлд - да, знам, че това са две имена, но всъщност са едно. 

том ханкс
Снимка: Getty

Размислите му преминават към равносметка за цялостната му актьорска кариера до момента.

Спомням си за първата ми истинска работа като актьор през 1977 година. Купонясвахме до късно през нощта, дойдохме на репетиция и чухме как режисьорът ни изкрещява: "Ей, актьорите, вашата работа е да се появите навреме, да си знаете текста и да имате глава, пълна с идеи. В противен случай аз не мога да си върша работата!" - Това е най-добрият съвет, който един млад актьор може да получи.

том ханкс
Снимка: Getty

Когато думите му за втори път се губят заради неконтролируем прилив на емоции, актьорът отново излиза от ситуацията с чувство за хумор:

Съжалявам, настинката ми е виновна. Кълна се, че вкъщи не съм и наполовина толкова емоционален!

Брад Пит, Хоакин Финикс и „Чернобил“ са сред големите победители на наградите „Златен глобус“ >>>

С тази реч Том Ханкс отново докосна струните на душите ни, и то още в момента, в който се качи на сцената.

"Не мога да изразя с думи колко голяма е обичта ми", сподели ни той. А ние с широки усмивки и през сълзи му отвръщаме: "А ние не можем да изразим с думи колко много значат за нас всички твои постижения, с които направи света по-добър, господин Ханкс!"

Тази вечер по Kino Nova от 21:00 ще се излъчи Церемонията по връчване на 77-мите награди „Златен Глобус”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти