Брад Пит, Хоакин Финикс и „Чернобил“ са сред големите победители на наградите „Златен глобус“

Златен глобус 2020
Снимка: Getty

Церемонията по връчване на 77-мите награди „Златен глобус“ за кино и телевизионни продукции се състоя в неделя вечер в хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли Хилс.

Вижте тук най-стилните звезди от червения килим тази година >>>

Големите победители сред филмовите заглавия тази година са „1917“, който победи в категорията за най-добър драматичен филм и най-добър режисьор за Сам Мендес, и „Имало едно време в Холивуд“. Новата лента на Куентин Тарантино му спечели отличието за най-добра комедия, сценарий, както и поддържащ актьор за Брад Пит.

Златен глобус 2020
Снимка: Getty

За най-добро драматично изпълнение при мъжете беше отличен Хоакин Финикс в „Жокера“, а за образа на Елтън Джон в „Рокетмен“ Тарън Еджъртън грабна статуетка в категорията за най-добър актьор в мюзикъл или комедия.

Рене Зелуегър, която се превъплъти в легендата Джуди Гарланд в биографичната лента „Джуди“, беше избрана за най-добра драматична актриса. В съответната категория за поддържаща роля наградата отиде при Лора Дърн за изпълнението си в „Брачна история“.

Златен глобус 2020
Снимка: Getty

Актрисата и рапърка Акуафина („Сбогуването“) грабна статуетка за най-добра актриса в мюзикъл или комедия, превръщайки се в първата азиатка, печелила някога в тази категория.

Вижте тук модата от червения килим на наградите „Златен глобус“ 2020 >>>

За най-добър драматичен сериал беше избран „Наследници“, който спечели и на актьора Брайън Кокс приза за най-добро изпълнение в телевизионна драма. Сред отличниците от малкия екран с две победи беше и „Чернобил“ – най-добър минисериал и най-добър поддържащ актьор за Стелан Скарсгард.

Златен глобус 2020
Снимка: Getty

Толкова отнесе и “Fleabag” („Боклук“), отличен със статуетка за най-добра комедия и най-добра комедийна актриса за Фийби Уолър-Бридж. Колежката ѝ Оливия Колман, която изигра обрза на британската кралица Елизабет Втора в трети сезон на „Короната“, спечели „Златен глобус“ в категорията за най-добра драматична актриса в телевизионна драма.

При останалите телевизионни категории победителите са: Ръсел Кроу за „Решаващият глас“ (най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм), Мишел Уилямс за „Фос/Върдън“ (най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм), Патриша Аркет за „Деянието“ (най-добра поддържаща актриса в сериал, минисериал или телевизионен филм), Рами Юсеф в „Рами“ (най-добър актьор в телевизионна поредица – комедия или мюзикъл).

Церемонията по връчване на 77-мите награди „Златен глобус“ гледайте по KINO NOVA тази вечер от 21:00 ч.

Златен глобус 2020
Снимка: Getty

Вижте тук най-стилните звезди от червения килим на наградите „Златен глобус“ 2020 >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти