Жени над 40, пишете!

Мерил Стрийп
Снимка: Getty/Gulliver

Холивудската актриса Мерил Стрийп неведнъж е говорила за феминистките си възгледи. Тя бе и Edna от дамите в публиката, която аплодираше най-бурно Патриша Аркет по време на речта ѝ по време на тазгодишната церемония по връчването на наградите "Оскар".

Сега 65-годишната звезда е решила да инвестира средства именно в тази кауза – да спонсорира курс за сценарно писане за жени над 40-годишна възраст. Това обяви самата мисис Стрийп по време на филмовия фестивал „Трибека“.

Проектът на Мерил носи името „Лаборатория за писатели“, а преподавателите, които ще предават опита си, ще бъдат също дами от филмовата и телевизионната индустрия в Ню Йорк.

Сред менторите, които вече са потвърдили участието си в уъркшопа, попадат сценаристите на филмите "Юношество" (Boyhood), "10 неща, които мразя в теб" (10 Things I Hate About You), and "Кантонерът" (The Station Agent).

Инициативата ще се проведе в рамките на 3 дни (от 18 до 20 септември 2015) в Ню Йорк.

Мерил Стрийп е решила да подпомогне финансово (и не само) тази идея, тъй като според нея дори и към ден днешен – да бъдеш жена писател и сценарист в Щатите е "депресиращо трудно".

Това, което госпожа Стрийп съветва жените над 40, е да не се страхуват, да бъдат себе си и да пишат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти