Нова филмова роля за Мерил Стрийп

Мерил Стрийп е трикратна носителка на наградата "Оскар"
Снимка: Getty/Guliver

64-годишната американска актриса Мерил Стрийп се е съгласила да изиграе оперната легенда Мария Калас в бъдеща лента. Филмът е по пиесата "Майсторски клас" на Терънс Макнали за великата оперна дива, която преподава в музикалното училище "Джулиард". Сюжетът се развива през 1971 г.

Според вестник "Ню Йорк Пост" режисьор ще бъде Майк Никълс, който е работил с Мерил Стрийп във филмите "Силкуд", "Горещо сърце", "Поздрави от Холивуд" и "Ангели в Америка". Снимките ще започнат през януари, когато Мерийл Стрийп приключи работата си в кинопродукцията "Ricky and the Flash". Там актрисата играе залязваща рокзвезда, която се опитва да възстанови връзката със семейството си.

Пиесата "Майсторски клас" е представена за първи път на Бродуей през 1995 г. В нея Мария Калас разказва за живота и кариерата си и за това как Аристотел Онасис я зарязва заради Жаклин Кенеди.

Това няма да бъде първият биографичен филм, в който участва Мерил Стрийп. Тя изигра британският министър-председател Маргарет Тачър в "Желязната лейди" и известната кулинарна водеща Джулия Чайлд в "Джули и Джулия", а образът ѝ на Миранда Прийстли в "Дяволът носи Прада" е базиран на този на главния редактор на списание "Вог", Ана Уинтур.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти