Твърде скандална, за да се излъчи: вижте забранената реклама на сериала "Приятели"

Макар "Приятели" да е най-популярният ситком в света и да ни се струва, че знаем буквално всичко за него, все още има факти, които ни изненадват.

Чудесен пример за това е противоречивата реклама на ситкома от 1994 година, която е била забранена за излъчване и свалена от ефир. Но защо се е случило всичко това?

Оказва се, че двете версии на скандалната реклама за заснети преди "Приятели" да стане истинска сензация и включват целия актьорски състав на сериала, които са облечени само по бельо. Рекламата започва с кадър на Матю Пери, Дейвид Шуимър, Лис Кудроу, Дженифър Анистън и Мат Лебланк, които се представят пред камерата, докато позират по бельо.

"Не искам да го правя", намесва се Кортни Кокс в рекламата. "Това е жалък опит да накараме хората да гледат сериала ни. Накараха ни да позираме по бельо.", протестира актрисата в част от скеча.

Във втората част на реклмата отново виждаме каста по бельо. Единствената облечена с рокля е Кортни Кокс, която отново заявява, че не иска да се снима по бельо, за да привлече внимание.

"Преместиха сериала в друг начален час и пак искат да позираме по бельо", казва Дженифър Анистън.

"Всеки път ли трябва да сме по бельо в рекламите. Това не е нормално. Няма да го правя", протестира Кортни Кокс.

Тогава се намесва Лиса Кудроу, която обявява новината, че "Приятели" вече ще се излъчва в слот между двата най-популярни сериала на NBC. Тогава Кортни Кокс моли колегите си да й помогнат да си разкопчае ципа на роклята.

Рекламата завършва с Матю Пери, който казва кога ще се излъчва сериала и шеговито допълва: "Вижте, ние сме почти голи."

Ето ги и самите реклами:

Рекламите са били забранени за излъчване от NBC, които са ги сметнали са "твърде показни".

Разбира се, всичко в рекламите е добре обмислен скеч с цел забавление, но ни показва и колко много се е променил светът за последните 28 години. Сега би било немислимо дори да се заснеме такава реклама, а какво остава да се излъчи в ефир. През 2021 година по време на специалния епизод за годишнината на сериала, някои фенове признаха, че ситкомът има неуместен хумор за времената, в които живеем днес и обвиниха режисьора, че е избрал изцяло бял актьорски състав.

Кевин Брайт, продуцентът на сериала, сподели в интервю, че "не са имали за цел акторският състав да бъде изцяло бял" Шестимата актьори са били избрани заради химият помежду им, а не заради цвета на кожата им, обясни продуцентът.

10-те най-забавни епизода на "Приятели"

една
Снимка: Edna.bg/Istock

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти