Невиждана досега снимка на принцеса Даяна и нейната майка, която разби сърцето ѝ

Чарлз Спенсър, писател, журналист и брат на покойната принцеса Даяна, сподели рядка снимка, на която двамата позират като деца с тяхната майка.

През уикенда Чарлз сподели в профила си в Instagram личния кадър, на който виждаме покойната му сестра и майка им Франсис Шанд Кид.

„Майка ми, Даяна и аз, около 1967 г. Би трябвало да съм на 3, а Даяна – на 5 или 6. Обичам това колко щастлив изглежда всеки от нас“, написа той.

На черно-бялата снимка малкият Чарлз се усмихва пред камерата, докато седи на люлка, а голямата му сестра и бъдеща принцеса стои до него. Щастливата Франсис пък позира зад децата си.

59-годишният Чарлз Спенсър често публикува стари снимки от семейния архив, като си спомня с обич и тъга за своята покойна сестра и тяхното детство.

► 26 г. след трагедията: братът на принцеса Даяна я почете с невиждана досега снимка

През август 2023 г. Чарлз сподели друга снимка на него и Даяна като деца, стоящи рамо до рамо и позиращи усмихнати пред камерата.

През 2020 г. Чарлз говори за общата детска травма, която с Даяна споделят, след като остават без майка си в ранна възраст. Въпреки че имат двама по-големи братя и сестри, Чарлз и Даяна прекарват най-много време заедно, тъй като са най-близки по възраст.

Майката на принцеса Даяна - Франсис Шанд Кид

Франсис Шанд Кид и Джон Спенсър се женят на 1 юни 1954 г., когато булката е едва на 18 години. Двойката има пет деца, но се развежда след 15 години брак.

Според Чарлз Спенсър раздялата на родителите им през 1969 г. слага начало на нестабилната връзка между Даяна и Франсис Шанд Кид. В интервюто отпреди 4 години той споделя, че баща им, 8-ият граф на Спенсър, е бил „тих и постоянен източник на любов“, но майка им „не е била създадена за майчинство“.

„Не е по нейна вина, тя не можеше да го направи. Беше влюбена в друг, наистина влюбена“, споделя той пред The ​​Sunday Times през 2020 г.

Животът на принцеса Даяна в снимки

Когато Франсис се изнася от семейния дом заради наследникът на бизнес с тапети Питър Шанд Кид, тя обещава на 5-годишната тогава Даяна, че ще се върне да я види.

„Докато опаковаше нещата си, за да си тръгне, тя обеща на Даяна [тогава на пет години], че ще се върне да я види“, разкрива Чарлз Спенсър.

„Даяна я чакаше на прага, но тя така и не дойде. Можеше да ме чуе да плача в коридора, но беше твърде уплашена от тъмното, за да дойде при мен.“

Разговорът, след който Даяна не проговаря на майка си, и болезнените им отношения 

„Даяна и аз бяхме винаги заедно и аз говорех с нея за това“, разкрива още Чарлз.

В годините след раздялата на Даяна с принц Чарлз отношенията между майка и дъщеря се влошават допълнително. Смята се, че връзките на принцесата с различни мъже не се харесват на майка ѝ.

10 факта за живота на принцеса Даяна, които не сте чували

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти