Славянска красота и любопитна кауза: вижте коя е новата Мис Свят (СНИМКИ)

Сред конкуренция от 111 носителки на титли от цял свят, Кристина Пишкова от Чехия бе коронясана за Мис Свят 2024 в събота. Международният конкурс тази година се проведе в Мумбай, Индия.

Кристина Пишкова е 23-годишна студентка по право и модел, която плени всички с красотата и интелекта си.

Славянска красота и любопитна кауза: ето я новата Мис Свят

Едва за втори път в близо 70-годишната история на конкурса титлата печели представителка на Чехия, уточниха в предаването „На кафе“.

По време на предварителното състезание на конкурса участничките премерват сили в областта на фитнеса, красотата, талантите и публичното говорене. Така част от претендентките попадат в топ 40 и продължават да се борят за престижната корона.

В крайна сметка от всички дами остават осем, които взеха участие в класическия кръг с въпроси и отговори, засягайки теми, обсъждани на последната среща на върха на Г-20.

Помолена да хвърли светлина върху въпрос, засягащ здравето на жените, Кристина Пишкова говори за премахването на стигмата и срама около менструацията, като обясни, че „да си жена е дар“ и че това не трябва да е тема табу. Това ще бъде нейната основна кауза, докато е действаща Мис Свят.

Освен престижната корона и признание за красотата си, Кристина печели и сериозна парична сума, с която да осъществи каузите, с които традиционно се заема една Мис Свят.

Чехкинята Кристина има три подгласнички - Ясмина Зейтун от Ливан, Аче Абрахамс от Тринидад и Тобаго и Лесего Чомбо от Ботсвана.

„Мис Свят“ е смятан за най-стария международен конкурс за красота, основан за първи път в Обединеното кралство през 1951 г. като „бикини конкурс“. Може би две от най-известните победителки в историята му са от Индия: актрисите Айшвария Рай Бачан (Мис Свят 1994) и Приянка Чопра Джонас (Мис Свят 2000).

Кристина Пишкова поема титлата от последната Мис Свят Каролина Белавска от Полша, която спечели конкурса през март 2022 г. Поради проблеми с графика през 2023 г. конкурсът Мис Свят не беше проведен.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти