Кралското семейство с трогателен жест в памет на Тина Търнър

На 24 май ни напусна легендарната Тина Търнър. Нейната смърт остави огромна празнина в сърцата на милиони хора по света.

И докато в социалните мрежи и медиите не спират да се публикуват емблематични моменти от кариерата и живота на кралицата на рока, британското кралско семейство направи мил жест в памет покойната звезда.

a
Снимка: Getty

Крал Чарлз почете паметта на 83-годишната легенда на рокендрола с изпълнение на нейния хит от 1989 г. „The Best“. Музикалният етюд бе поверен на Оркестъра на уелската гвардия пред Бъкингамския дворец в Лондон по време на смяната на караула в петък.

Видео с трогателния жест беше споделено в Twitter от Forces News.

45-минутната церемония, която се провежда всеки ден, включва Кралската гвардия, която предава отговорността за защитата на Бъкингамския дворец и двореца Сейнт Джеймс на Новата гвардия.

Оказва се, че песента "The Best" има специално и сантиментално значение за принц Уилям.

През 2021 г. в подкаста на Apple „Време за разходка“ той си припомни как майка му, принцеса Даяна, е пускала музика на него и Хари, „за да разсее безпокойството им от завръщането в училище“.

a
Снимка: Getty

„Една от песните, които ясно помня и е останала в съзнанието ми през цялото това време, и до ден днешен ѝ се наслаждавам тайно, е „The Best“ на Тина Търнър. Седейки на задната седалка, пеейки, се чувствах като част от истински семеен момент. И майка ми, тя шофираше, пеейки с пълен глас... И когато я слушам сега, ме връща към онези пътувания с кола и ми връща много спомени за майка ми.“

Самият крал Чарлз пък се запознава с Тина Търнър през 1986 г., когато тя изпява най-обичаните си хитове на събитие за тогавашната му благотворителна организация „The Prince's Trust“.

a
Снимка: Getty

Тина участва и в рок концерта „Prince's Trust All-Star“ на 20 юни 1986 г. Събитието се провежда на стадион Уембли и включва още много музикални звезди.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти