„Почивай в мир, кралице“: Шер, Опра и много други отдадоха почит на Тина Търнър

От вчера светът скърби за загубата на една жена, която не само бе могъща певица, но и вдъхнови милиони хора по света със своята сила и личен пример. Тина Търнър, кралицата на рокендрола, почина в сряда на 83 години след дълго боледуване.

В края на 2019 г. Тина присъства на премиерата на мюзикъла „Tina - The Tina Turner Musical“, посветен на легендарната ѝ кариера и вдъхновяващия ѝ живот. На събитието тя се появи заедно със съпруга си и Опра Уинфри, една от най-близките ѝ приятелки от шоубизнеса.

a
Снимка: Getty

Рок легендата беше видяна за последен път от феновете си във видеоклип от ноември 2021 г., в който изрази благодарност заради приемането ѝ в Залата на славата на рокендрола.

След съкрушителната новина за смъртта на Тина певицата Шер се включи в The Beat With Ari Melber на MSNBC, разказвайки за последната среща със своята колежка и приятелка.

„Започнах да я посещавам, защото си помислих: „Трябва да вложа време в нашето приятелство, за да знае, че не сме я забравили“, каза Шер. „Така че всички се редувахме да ходим и да прекарваме време с нея и това я направи щастлива.“

a
Снимка: Getty

Шер отбеляза, че Тина "е имала апарат за диализа в къщата си." Диализата се използва при хора с бъбречна недостатъчност или краен стадий на бъбречно заболяване. През 2017 г. Тина премина през бъбречна трансплантация, като донор ѝ стана нейният съпруг Ервин Бах.

„Тя се бори с тази болест толкова дълго време и беше толкова силна, но към края тя ми каза веднъж: „Наистина съм готова. Просто не искам да търпя повече това", спомня си Шер.

Все пак Шер разкри, че Тина "бе наистина щастлива" въпреки болестта си. „Тя се забавляваше, въпреки факта, че беше наистина болна и не искаше хората да знаят за това.“

a
Снимка: Getty

Опра Уинфри публикува пост в чест на покойната Тина Търнър в сряда, часове след като представителят на рок легендата потвърди смъртта ѝ.

„Започнах като фен на Тина Търнър, следях я от шоу на шоу из цялата страна, а след това, в крайна сметка, станахме истински приятелки“, написа Уинфри в Instagram.

„Тя е нашата вечна богиня на рокендрола, която носеше огромна вътрешна сила, която растеше през целия ѝ живот. Тя беше модел за подражание не само за мен, но и за света. Тя събуди част от мен, която не подозирах, че съществуваше“, продължи Уинфри.

След като извоюва свободата си след години на домашно насилие, животът ѝ се превърна в ярък пример за триумф“, продължи Уинфри.

a
Снимка: Getty

„Благодарна съм за нейната смелост, че ни показа как изглежда победата. Веднъж тя сподели с мен, че когато дойде времето ѝ да напусне този свят, няма да се страхува, а ще бъде развълнувана и любопитна. Защото тя се беше научила как да ЖИВЕЕ, заобиколена от любимия си съпруг Ервин и приятели. Аз съм по-добра жена, по-добър човек, защото нейният живот докосна моя. Тя наистина беше просто най-добрата.“, допълни емоционалния си пост Опра.

Думите легендарна, емблематична, дива и суперзвезда често се използват прекалено лесно, но въпреки това Тина Търнър въплъщава всички тях и много други – невероятен изпълнител, музикант и пионер“, написа Марая Кери в чест на Тина Търнър в Instagram. „За мен тя винаги ще бъде вдъхновение за жените навсякъде. Нейната музика ще продължи да вдъхновява идните поколения. Почивай в мир, кралице.“

a
Снимка: Getty

Актрисата Анджела Басет, която получи номинация за Оскар, след като изигра образа на Тина Търнър в „What’s Love Got to Do With It“ от 1993 г., също изпрати легендарната певица с трогателно послание:

„Как да кажем сбогом на жена, която прие болката и травмата си и ги използва като средство да промени света? Чрез нейната смелост да разкаже историята си, ангажимента си да поддържа курса на живота си, независимо от жертвите, и решимостта си да намери място в рокендрола за себе си и за другите, които приличат на нея, Тина Търнър показа на другите, които живееха в страх, как трябва да изглежда едно красиво бъдеще, изпълнено с любов, състрадание и свобода.“

Анджела разкри, че по повод биографичната драма за живота ѝ, самата Тина ѝ е споделила: „Никога не си ми имитирала. Вместо това ти бръкна дълбоко в душата си, намирайки своята вътрешна Тина, и я показа на света.“

Басет завърши поста си, признавайки, че за нея винаги ще бъде чест, че е успяла да представи Тина и невероятния ѝ живот на света.

Бившият президент Барак Обама също изрази своите съболезнования, отбелязвайки какво огромно наследство Търнър оставя след себе си, както и посочи триумфите и трагедиите, които е преживяла в хода на кариерата си.

a
Снимка: Getty

„Тина Търнър беше могъща. Беше неудържима. И тя беше безапелационно себе си – говорейки и пеейки за своята истина в радост и болка; триумф и трагедия“, написа Обама. „Днес се присъединяваме към феновете по целия свят, почитайки Кралицата на рокендрола и една звезда, чиято светлина никога няма да избледнее.“

Много други звезди също споделиха трогателни думи по повод кончината на незабравимата Тина Търнър. Сред тях са още Доли Партън, Мик Джагър, Даяна Рос, Сара Джесика Паркър, Хилари Суонк, Дженифър Анистън, Брайън Адамс и други.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти