Красавицата от 80-те Катлийн Търнър, чийто свят се срива след диагноза: ето как изглежда днес

Катлийн Търнър
Снимка: © Warner Bros., © 20th Century Fox

Катлийн Търнър, родена през 1954 г., е една от звездите на 80-те с филми като „Жарки тела“, „Войната на семейство Роуз“, „Романс за камъка“ и др. През това десетилетие тя отбелязва поредица от хитови роли, но през 1992 г. всичко се срива, след като тя е диагностицирана с ревматоиден артрит.

Един лекар ѝ казва, че актрисата ще бъде в инвалидна количка до края на живота си. Тя обаче продължава да работи и снимайки филма „Серийна майка“ през 1994 г., осъзнава, че краката ѝ са толкова подути, че не могат да се поберат в обувките ѝ.

Скоро след това заболяването започва да я изтощава. „Не можех да ходя, не можех да държа чаша“, признава тя. Когато болестта поема контрол над тялото ѝ, единственият начин да се изкачва и слиза по стълбите е да седи и да избутва себе си напред. Винаги, когато сяда, става или ляга, Търнър изпитва неистова болка.

По това време тя няма друг избор, освен да запази болестта си в тайна, защото в противен случай никой не би я наел. Минават години на безкрайни битки с болка и страх от бъдещето, а междувременно хората започват да критикуват външния ѝ вид.

„Наричаха ме пияница и ми казваха ужасни неща за начина, по който изглеждах. Беше толкова жестоко“, споделя актрисата.

Хората често омаловажават автоимунни заболявания, които не са животозастрашаващи. Катлийн Търнър обаче е сред първите звезди, които признават, че диагнозата може да не я е убила, но е убила начина ѝ на живот.

Актрисата си взима почивка от кариерата, но не иска да приеме, че болестта може да промени хода на живота ѝ завинаги. Лекарствата, които приема, я карат да напълнява, а медиите критикуват външния ѝ вид.

Макар никога да не се е защитавала публично, слуховете се отразяват на психическото ѝ здраве, а тя започна да се обръща към алкохола. Актрисата влиза в рехабилитационен център през 2002 г. и оттогава никога не е пила колкото преди.

Катлийн Търнър
Снимка: Getty

Катлийн Търнър през 2023 г.


Между 1984 до 2007 г. Търнър е женена за предприемача Джей Вайс, а двойката има дъщеря на име Рейчъл Ан Вайс, която се занимава с музика. Въпреки раздялата си Търнър и Вайс остават приятели. Веднъж по време на интервю тя описва бившия си партньор като „прекрасен баща“.

И до днес Търнър твърди, че не планира скоро да се откаже от актьорството, като през последните години работи по няколко пиеси. В интервю от 2023 г. тя признава: „Не мога да си представя да не работя.“

Освен че озвучава подкаст сериали, през последните години можем да я гледаме в телевизионните сериали „Методът „Комински“ и „Водопроводчиците от Белия дом“, както и във филми, сред които комедията „Наследството“ и романтичната драма “The Swearing Jar”.

Катлийн Търнър остарява с достойнство след диагнозата си

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти