Спиращите дъха визии от наградите „Еми“ и големите победители

награди Еми
Снимка: Getty

Най-голямата нощ за телевизионната индустрия – наградите „Еми“, се състоя за 74-и път.

Голямото отличие за най-добър драматичен сериал отиде при „Наследство“, който спечели статуетка и на Матю Макфейдън за най-добър поддържащ актьор. „Тед Ласо“ беше обявен за най-добър комедиен сериал и си тръгна с още две награди – за главен и поддържа комедиен актьор съответно за Джейсън Седейкис и Брет Голстийн.

„Белият лотус“ също се нареди сред големите победители за вечерта, само че при минисериалите, печелейки статуетките за най-добър минисериал, поддържащ актьор за Мъри Бартлет и поддържаща актриса за Дженифър Кулидж.

Сериалът „Игра на калмари“ отбеляза историческа победа. Ли Джънг-дже получи „Еми“ за мъжка главна роля в драматичен сериал и стана първият победител от азиатски произход в тази категория, и то за изпълнение, което не е на английски език. Същият е случаят и с Хуанг Донг-хюк, който грабна статуетката за най-добър режисьор на драматичен сериал.

С играта си в „Еуфория“ 26-годишната Зендая спечели в категорията за главна драматична роля. След като получи първата си награда „Еми“ през 2021 г., звездата създаде история, превръщайки се в най-младата актриса с две отличия от Телевизионната академия и единствената чернокожа актриса с две статуетки за един и същ сериал.

Червеният килим на тазгодишните награди „Еми“ също не разочарова. Вижте някои от най-стилните визии от вечерта в галерията тук:

По червения килим на наградите „Еми“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти