"Скъпи Меган и Хари, не се тревожете за нас, защото и ние не се тревожим за вас"

принц хари меган маркъл
Снимка: Getty

Съвсем наскоро стана ясно, че Хари и Меган Маркъл официално преустановяват отношения с четири британски таблоида: Daily Mail, Sun, Express и Mirror. Двойката изпрати официално изявление до техните редакции, в което се споменава, че решението е взето заради стила на изданията, описван от PR екипа на семейството като „изопачен, неверен и обиден без причина“. Прочетете повече по темата ТУК >>>

Публикуваме превод на текст със заглавие "Dear Meghan and Harry, don't worry about us... because we're really not worried about you" на Сара Вайн за Daily Mail от 21 април. Тя е британски журналист, който пише за таблоидния вестник от 2013 г. насам. Материалът е публикуван със съкращения. 

меган хари
Снимка: Getty

Първо, как сте и двамата? Знам, че никой никога не ви пита, така че прецених, че е най-добре да ви проверя. Сигурно е много трудно за вас да бъдете закотвени в Лос Анджелис в жилище под наем в компанията на Елън Дедженеръс и Бионсе. 

Знаем, че изнасянето може да се окаже много стресиращо, както и избирането на подходящ имот, особено за млада двойка като вас.

Заобикалят ви всички тези имения за милиони долара с ужасен калифорнийски декор, да не говорим за онези изтощителни споразумения за конфиденциалност (персоналът за поддръжка на басейна може да си отвори устата), плюс постоянната тревога, че някой от онези тромави бодигарди (чиято заплата идва от английските данъкоплатци) може да се опари с кафето, което сте поръчали да ви вземе, докато опазва бебето Archewell от феновете разбойници. 

И все пак е по-добре от затвора в онази малка мърлява къщичка в Уиндзор (за чийто ремонт английските шофьори, чистачи и медицински сестри платиха милиони) в съседство с един възрастен член на вашето семейство, който не ви позволява да използвате титлата, която сам ви даде, камо ли да вземете назаем частния самолет на Елтън.

Между другото на 21 април тя имаше рожден ден, навърши 94 години. Внушителна цифра за жена, вероятно не е нещо, към което трябва да се насочва особено внимание.

Може би по тази причина отново решихте безкористно да насочите светлината на прожекторите към себе си. По темата за вестниците, разбира се, вие имате право: недопустимо е милиони читатели да искат да знаят какво се случва в живота ви.

Да, нека си признаем: само защото плащат за сигурността ви, изръсиха се с десетки милиони за вашата сватба и изровиха още няколко за други каузи, те нямат това право, нали? 

Но стига сме говорили за вас (засега). Може би се чудите как всички ние се справяме тук, а това е толкова щедро и мило от ваша страна, тъй като знаем колко малко време имате да мислите за самите себе си покрай цялата тази благотворителност и онези слонове, с които се чувствате толкова "свързани". Е, да ви кажа честно, на приливи и отливи е.

Не съм сигурна дали сте наясно, въпреки че Хари го спомена преди няколко дни в едно от своите проницателни обръщения, че в момента сме в малко извънредно положение, доста сериозно всъщност. Не искам да съм досадна, но много хора умират, а краят все още не се вижда.

И в този ред на мисли, Хари, баща ти и брат ти, да не говорим за бабите и дядовците, продължават надеждно да крепят страната на своите плещи. Уилям и Кейт дори дадоха интервю по Zoom за телевизията онзи ден. А това беше много странно, защото никой от тях нямаше какво да рекламира. 

Както и да е, трябва да ви оставям. Останете в безопасност в тези трудни времена. И, каквото и да правите, не се тревожете за хората в родната Великобритания. Защото, честно казано, ние въобще не се тревожим за вас. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти