Принц Хари и Меган Маркъл с изненадващи разкрития за бащата на херцогинята и смел ход срещу таблоидите

Меган и Хари
Снимка: Getty

Макар скоро да не са се появявали под светлините на прожекторите, херцогът и херцогинята на Съсекс продължават да са вълнуваща тема за медиите по света и има защо.

Само от месец принц Хари и Меган Маркъл са в Лос Анджелис, но вече посвещават времето си на благородна кауза заедно с Project Angel Food. Преди няколко дни двойката беше забелязана да разнася храна по домовете на хора със заболявания, които се намират в най-голям риск по време на пандемията от Covid-19.

На кадрите от охранителни камери в западен Холивуд двамата са с ръкавици, а на друга снимка Меган и Хари се държат за ръка по улиците на града, екипирани с маска и шал.

Изпълнителният директор на Project Angel Food Ричард Аюб обяснява, че двойката не е искала да рекламира благотворителните си усилия, като споделя: „Те искаха да го направят без шум и успяха.“ Той казва още: „Изумен съм, че избраха нас. Грижа ги е за уязвимото население.“

Междувременно стана ясно, че херцогът и херцогинята на Съсекс официално преустановяват отношения с четири британски таблоида: Daily Mail, Sun, Express и Mirror. Двойката прилага в действия нова политика в отношенията си с медиите, която беше обявена с официално изявление, изпратено до редакциите на изданията.

Според него решението е взето заради стила на изданията, който PR екипът на Хари и Меган описва като „изопачен, неверен и обиден без причина“. Двойката настоява, че причината не е „негативно“ отразяване, като добавя: „Медиите имат пълното право да изразяват мнение относно херцога и херцогинята на Съсекс, добро или лошо. Но то не може да бъде основано върху лъжа.“

В изявлението се споменава още, че принц Хари и Меган Маркъл имат наблюдения, както върху близки, така и от непознати, чийто живот „се разпада по никаква причина освен факта, че пикантните клюки покачват приходите от реклама“. „Този начин за провеждане на бизнес има реална човешка цена и се отразява на всяка част от обществото“, гласи съобщението.

От екипа на херцога и херцогинята споделят, че въпреки желанието на двойката да съсредоточи усилия върху борбата срещу Covid-19, откриването на бъдещата им организация с идеална цел прави „необходимо да се постави ясен дневен ред“. Така въпросните издания няма да получават снимки и информация за семейството на Хари и Меган, както и няма да бъдат допускани на събития с тяхно участие.

Делото на двойката срещу таблоидната преса също търпи развитие, като съдебните документи разкриват нови подробности около сложните взаимоотношения между херцогинята и нейния баща Томас Маркъл. Адвокатите на Меган споделят няколко съобщения, изпратени от принц Хари до Томас, дни преди сватбата на двойката през май 2018, свързани с инсценираните папарашки снимки на Томас и интервютата му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Telemundo (@telemundo) on

От поредицата съобщения става ясно, че херцогът и херцогинята са се опитвали да поддържат контакт с Томас, за да му помогнат и изяснят отношенията си, но не са успели да получат отговор. Това противоречи на неговите твърдения, че усилията да се свърже със своята дъщеря са били игнорирани.

В документите се заявява още, че Томас не се е свързал с Меган директно, за да сподели информация за тогавашното си здравословно състояние. Вместо това херцогинята научава за инфаркта на своя баща от изявление пред изданието TMZ.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти