Хари и Меган разкриха вдъхновението зад името на сина си, а посланието ще използват за нова организация

меган хари арчи
Снимка: Getty/Gulliver

Принц Хари и Меган Маркъл разкриха нови амбициозни планове, сред които и неправителствена организация, споделиха новината първи от британското издание Telegraph.

За име на благотворителната си организация двойката се е спряла на Archewell, а в изявление двамата обясняват повече за своя избор, който има връзка и с името на техния син Арчи Маунтбатън-Уиндзор.

Арчи Хари Меган
Снимка: Getty

„Преди Sussex Royal дойде идеята за “Arche” – гръцката дума, която означава „източник на действие“. Обвързахме се с тази концепция за благотворителната организация, която се надявахме да изградим един ден, и това се превърна във вдъхновение за името на сина ни.“

„Да направиш нещо значимо, да направиш нещо, което е важно. Archewell е име, което съчетава древна дума за сила и действие, и такава, която извиква дълбоки източници, на които всеки трябва да се основава“, продължава изявлението. „Нямаме търпение да открием Archewell, когато времето е подходящо.“

Хари и Меган споделят, че не са имали намерение да разкриват предварително подобна информация. „Вниманието ни е върху подкрепа на усилията за справяне с глобалната пандемия от Covid-19, но при излизането на тази информация се принудихме да споделим предисторията“, казват още относно постъпилите данни в регистъра, които са обществено достъпни.

Под запазената марка Archewell двойката възнамерява да бъдат управлявани „групи за емоционална подкрепа, мултимедийна образователна империя и дори уебсайт за здравословен начин на живот“, пише Telegraph. Обхватът на една запазена марка при кандидатстване обаче е предимно с цел защита и не означава, че ще осъществи всичко посочено, напомня ET.

Според подадената молба за регистрация на запазена марка тя може да включва от „образователни и подготвителни материали на хартиен носител“ през „списания, електронни и аудио книги“ до „игрални филми, подкасти, аудиовизуално развлечение, телевизионни предавания, дигитално развлекателно съдържание и информационни технологии“.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти