Синът на покойната Наташа Ричардсън и Лиъм Нийсън в откровена изповед: „Все още не съм проумял смъртта на майка ми“

Майкъл Ричардсън
Снимка: Getty

Десетилетие след внезапната смърт на своята майка актьорът Майкъл Ричардсън говори откровено по темата в интервю за Vanity Fair.

25-годишният син на Лиъм Нийсън и Наташа Ричардсън споделя, че все още му е трудно да проумее загубата. „Смятам, че болката беше малко непреодолима“, казва той за чувствата си през 2009 г., когато актрисата си отива заради мозъчен кръвоизлив вследствие на инцидент със ски. Тогава Майкъл е на 13 години.

Майкъл Ричардсън
Снимка: Getty

„Мисля, че умът е много мощен и подсъзнателно, или несъзнателно, може да те защити. Това и направи той, когато тя почина. Просто го избутах настрана и не исках да се справя.“

За смъртта на своята майка той споделя още: „Дори не мисля, че все още съм я разбрал напълно и това изглежда е подобно преживяване за много хора, с които съм говорил“, и допълва: „Петдесетгодишни хора, които са загубили родителите си, когато са били на 12, 13... Един ден се занимават в градината, нещо ги връхлита и просто се разпадат.“

Майкъл е благодарен за кариерата на майка си, до голяма степен защото тя е увековечена на лента.

„Основавайки се на това каква е тя и как я помня, би трябвало да е „Капан за родители“, отговаря на въпроса коя е любимата му нейна роля. „Малко или много, тя беше такава. Мила, невероятна майчина фигура, моят най-добър приятел.“

Актьорите от „Капан за родители“ 22 години по-късно

След загубата на своя майка Майкъл си поставя за цел да ѝ отдава почит, най-напред с промяна на фамилното си име на Ричардсън през 2018 г., а по-късно и като следва нейните актьорски стъпки.

„Мисля, че с годините съхраняването на мама в ума ми и правенето на неща в нейна чест ми позволява да я помня и да мина през мъката и да се излекувам както трябва“, казва той.

Майкъл Ричардсън
Снимка: Getty

През 2017 г. Лиъм Нийсън според пред ET, че се е опитал да разубеди Майкъл от преследването на актьорска кариера.

Въпреки неговите предупреждения обаче, Майкъл продължава с актьорските си занимания, играейки екранния син на Лиъм два пъти - във филма „Студено отмъщение“ от 2019 г., а след това и в предстоящия „Направено в Италия“. Романтичната драма има доста прилики с живота на семейството – в сюжета баща и син се опитват да продадат своята къща в провинцията, която свързват с покойната съпруга и майка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол