Селин Дион - Edna превъзходна певица на 53!

На 30 март рожден ден празнува една от най-популярните и обичани съвременни певици – канадката Селин Дион. Родена през 1968 година в град Квебек, тя започва своята успешна музикална кариера още през 1981 година.

Селин е най-малката от общо 14 деца в музикално семейство. През 1981 г., когато е едва на 13, тя се среща с Рене Анжелил, бъдещия ѝ съпруг, който харесва неин демо запис и се съгласява да финансира дебютния ѝ албум.

Красивата любовна история на Селин Дион и Рене Анжелил >>>

Първият голям успех на Селин идва само година по-късно, когато печели първа награда на музикалния фестивал „Yamaha“ в Токио. През 1983 г. Дион става първата канадска изпълнителка със златна плоча във Франция.

През 1988 г. певицата печели първо място в музикалния конкурс „Евровизия“, като представя Швейцария. Първата си награда Grammy получава през 1992 година.

Досега Селин има повече от 25 студийни албума на английски и френски език, както и десетки сингъла и турнета.

Стилът на Селин Дион през годините >>>

Обожава да играе голф и дори има собствен голф клуб край Монреал. Друга голяма нейна страст са обувките. Певицата има 3 деца, като едното от тях се казва Нелсън и е кръстено на Нелсън Мандела.

Селин Дион: "И на мен ми се гади от песента на "Титаник" >>>

От януари 2000 до март 2002 година Селин се оттегля от шоубизнеса, за да е до съпруга си, който се възстановява от рак, и за да стане майка. На 25 януари 2001 година във Флорида се ражда първото дете на Селин и Рене — Рене-Шарл.

 

Vegas Night 🎤 (#photoby David Becker)

A post shared by Céline Dion (@celinedion) on

Въпреки предположенията, че певицата окончателно ще сложи край на кариерата си и ще се отдаде на семейството си, през пролетта на 2002 година тя най-неочаквано издава албума „A New Day Has Come“, едноименната песен от който е посветена на сина ѝ. Албумът надхвърля очаквания успех. Само седмица след премиерата му в САЩ са продадени половин милион копия.

10 емблематични визии на Селин Дион >>>

В началото на януари 2016 г. съпругът ѝ Рене умира на 73-годишна възраст след дълга борба с рака. Дни след голямата загуба, на официалния си сайт Селин публикува свое изявление на френски език:

„Благодарим от дъното на сърцата си на всички, които изразиха любовта си към Рене в този труден период. Вашата вярност и подкрепа ни помогнаха повече, отколкото можете да си представите, за да направим стъпка напред и да се сбогуваме.“

Посланието е подписано от Селин и децата ѝ Рене-Шарл, Нелсън и Еди, както и от трите деца на Рене от предишни бракове.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти